Διαφορα

Στα ύψη η τιμή της πλαστικής σακούλας από το 2019

Η τιμή της πλαστικής σακούλας αυξάνεται κατακόρυφα με το νέο έτος. Έτσι, οι καταναλωτές θα πρέπει στο εξής να πληρώνουν 9 λεπτά για την καθεμία αντί για 4 που πλήρωναν μέχρι πρότινος.

Οι καταναλωτές, σε όποιο κατάστημα και αν μπουν, μόλις φθάσουν στο ταμείο καλούνται να απαντήσουν στην ερώτηση «σακούλα θέλετε;». Ακολουθεί η εξήγηση «χρεώνεται 4 λεπτά».

Ακόμη και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, παρά την προετοιμασία που υποτίθεται ότι είχε γίνει αντιμετωπίζουν προβλήματα στην διάθεσή τους.

Ολα αυτά μέχρι και οι καταναλωτές να συνηθίσουν τη νέα αυτή πραγματικότητα και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις τσάντες πολλαπλών χρήσεων. Σε κάθε περίπτωση, όμως, υπάρχουν περιστάσεις που η χρήση πλαστικής σακούλας δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι υπάρχουν πλαστικές σακούλες που δεν χρεώνονται, πρόκειται για βιοδιασπώμενες και για άλλες εξαιρετικά λεπτές (δείτε αναλυτικά εδώ). Επίσης δεν χρεώνονται οι πλαστικές σακούλες στα περίπτερα και στη λαϊκή.

Τέλος, να σημειωθεί ότι από το 2019 η χρέωση της πλαστικής σακούλας θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, υπερδιπλάσια από τη σημερινή. Συγκεκριμένα κάθε πλαστική σακούλα θα χρεώνεται 9 λεπτά.

 

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.