Διαφορα

"Μονόδρομος το ξεπούλημα της ΔΕΗ Μεγαλόπολης"

"Για τη Διοίκηση της ΔΕΗ και την Λιγνιτική Μεγ/λης έχει καταστεί μονόδρομος το πως θα ξεπουλήσει τις μονάδες και τα ορυχεία της Μεγαλόπολης!"

Διαβάστε την ανακοίνωση της Αγωνιστικής Ενότητας ΔΕΗ: 

"Η κατάσταση στα ορυχεία της «Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε.» είναι δραματική και έχει οδηγήσει σε κατάσταση διάλυσης, επιδρώντας αρνητικά στην παραγωγή και την ασφαλή εργασία των εργαζομένων. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων, αυτή τους η προσπάθεια δεν μπόρεσε να αποτρέψει τα χειρότερα.

Η έλλειψη λιγνίτη με μείωση του απαιτούμενου ορίου ασφαλείας αποθεμάτων, οδηγεί για μια ακόμη χρονιά να τεθεί εκτός λειτουργίας η 4η μονάδα της Μεγαλόπολης. Σε οριακό σημείο βρίσκεται και η 3η μονάδα - λειτουργεί ήδη με μειωμένο φορτίο και στήριξη με πετρέλαιο - ιδίως αν και οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές τις επόμενες μέρες.

Η άναρχη εκμετάλλευση τα τελευταία χρόνια, η έλλειψη σχεδιασμού ανάπτυξης, η ελλιπής επάνδρωση με προσωπικό των μηχανημάτων, η έλλειψη ανταλλακτικών, η εργολαβοποίηση, η αναποτελεσματική συντήρηση του πάγιου εξοπλισμού, η ολιγωρία κατασκευής αποτελεσματικών έργων υποδομής που να αντέχουν στις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες και η έλλειψη βοηθητικών μηχανημάτων έχουν απορρυθμίσει πλήρως την παραγωγική λειτουργία των ορυχείων.

 

Η απουσία πλήρους διαθεσιμότητας των μονάδων σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο και για την Επιχείρηση αλλά και για το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας συνολικά - εν μέσω και δύσκολων καιρικών συνθηκών - μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην επάρκεια και ασφάλεια τροφοδοσίας της χώρας.

Τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης οδηγούν σε βάρος της ΔΕΗ και των καταναλωτών.

 

Το συνδ. κίνημα επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει την άσχημη κατάσταση των ορυχείων χωρίς - από την Τοπική Διεύθυνση και την Ιεραρχία της Επιχείρησης - να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης τους. 

 

Εδώ και αρκετούς μήνες αντί η Διοίκηση της ΔΕΗ και της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης να ασχολείται συστηματικά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων για να μην βρεθεί σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση για τη χώρα και τους καταναλωτές συμβάλει στην απαξίωση του Ενεργειακού Κέντρου και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα ξεπουλήσουν τις μονάδες και τα ορυχεία της Μεγαλόπολης στα ιδιωτικά συμφέροντα αντί «πινακίου φακής». 

Το συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι και οι τοπικοί κοινωνικοί φορείς την ύστατη ώρα μπορούν να τους χαλάσουν τα σχέδια και να αποτρέψουν το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των μονάδων και τη διάλυση της ΔΕΗ."

 

Η Συντονιστική Επιτροπή

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.