Διαφορα

Περιοδεία της ΟΜΕ στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Περιοδεία της ΟΜΕ στη μονάδα της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Το Προεδρείο της ΟΜΕ μετά την εγγραφή του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΝΠ), στην δύναμη της Ομοσπονδίας μας, επισκέφτηκε την Παρασκευή (1/2) την Μεγαλόπολη προκειμένου να υλοποιηθεί η εφαρμογή της ΣΣΕ στους εργαζόμενους που είναι μέλη του Σωματείου.

Στα πλαίσια της επίσκεψης έγινε συνάντηση με το Προεδρείο του Σωματείου που ενημέρωσε για τα γενικότερα θέματα που αφορούν την Επιχείρηση αλλά και για τα πιο εξειδικευμένα που αφορούν κύρια τους εργαζόμενους με Σύμβαση ορισμένου χρόνου καθώς και εκείνους που απασχολούνται σε εργολαβικές συμβάσεις.

Τα προβλήματα αυτά μετέφερε στο Διευθύνοντα της Επιχείρησης με τον οποίο είχε συνάντηση στην συνέχεια και στην οποία παραβρέθηκε και το Προεδρείο του Σωματείου.

Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα και τα θέματα που τέθηκαν από την πλευρά της ΟΜΕ αφορούσαν:

Την εφαρμογή της ΣΣΕ στους εργαζόμενους που καλύπτονται από το Σωματείο μέλος μας για όλους τους εργαζόμενους που καλύπτει και για όλες τις προβλεπόμενες ειδικότητες τόσο σε ότι αφορά τους βασικούς μισθούς και ημερομίσθια, τις τριετίες, τα προβλεπόμενα επιδόματα όσο και τους όρους που αφορούν θεσμικά θέματα ωραρίου, υπερωριών, αδειών, υγιεινής και ασφάλειας. Κάναμε σαφές ότι οι όροι αυτοί πρέπει να εφαρμοστούν και στους εργαζόμενους στους εργολάβους που είναι υποχρεωμένοι να τους τηρούν.

Παράλληλα τέθηκαν από την πλευρά του Σωματείου θέματα όπως η περικοπή των δώρων (που σύμφωνα και με την Επιθεώρηση είναι παράνομη) και οδηγεί τους εργαζόμενους στα δικαστήρια, υπερωρίες των εργαζόμενων στους εργολάβους, η ανησυχία των εργαζόμενων από την μαζική αποχώρηση μονίμων υπαλλήλων.

Η ΟΜΕ εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ΟΜΟΦΩΝΗ συνεδριακή της θέση για την μη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και γενικότερα για τον Ορυκτό Πλούτο της χώρας.

Από τη πλευρά του Διευθύνοντα της Επιχείρησης υπήρξε η δέσμευση για την εφαρμογή της ΣΣΕ σε όσους καλύπτονται σαν μέλη του Σωματείου, ενώ σε ότι αφορά γενικότερα θέματα (άδειες, δώρα κλπ) δεσμεύτηκε να τα εξετάσει σε σχέση με τα ισχύοντα στη ΔΕΗ.

Από αυτή την άποψη η ΟΜΕ θεωρεί ότι θα πρέπει η ΔΕΗ και στην Μεγαλόπολη να παραμείνει στο Δημόσιο έλεγχο και να καλύπτει τις ανάγκες της με μόνιμο προσωπικό.

Η ΟΜΕ θα συνεχίσει τις περιοδείες της στους χώρους δουλειάς προκειμένου να γίνει η άμεση και σωστή εφαρμογή της ΣΣΕ και καλεί τα σωματεία να παλέψουν για την εφαρμογή της ενώ παράλληλα να προετοιμάζονται για τη διεκδίκηση της νέας ΣΣΕ από τον Μάρτη. Παράλληλα εκφράζει την καταστατική της θέση για την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος που με βάση και το Οργανωτικό συνέδριο της ΓΣΕΕ προβλέπει ένα επιχειρησιακό και ένα κλαδικό σωματείο στους χώρους δουλειάς, μια Ομοσπονδία στον Κλάδο, ένα Εργατικό Κέντρο στο Νομό.

 

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΕ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.