Διαφορα

"Πιάστηκε" κυνηγός στο Κεραστάρι

Εντοπίστηκε κυνηγός που προσπαθούσε να ακινητοποιήσει λαγό με τα φώτα του, στο Κεραστάρι Αρκαδίας.

Tις πρώτες βραδινές ώρες της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου 2019, o Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κ. Φούτρης Νικόλαος εκτελούσε τα υπηρεσιακά του καθήκοντα στα Δ.Δ. Κερασταρίου – Αραχαμιτών του νομού Αρκαδίας. Περί ώρα 21.30 αντιλήφθηκε όχημα να κινείται ύποπτα σε επαρχιακή οδό και εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής Κερασταρίου. Ξεκίνησε για να το προσεγγίσει και να το ελέγξει αλλά διαπίστωσε ότι τελικά το όχημα ερχόταν προς αυτόν. Έσβησε λοιπόν τα φώτα του δικού του οχήματος και περίμενε. 

Σε λίγο και προς μεγάλη του έκπληξη, είδε έναν λαγό να έρχεται προς το μέρος του και από πίσω το όχημα να τον ακολουθεί προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσει με τα φώτα του. Μετά από λίγο το όχημα σταμάτησε (πολύ κοντά στον θηροφύλακα) και κατέβηκε από αυτό ένα άτομο κρατώντας κυνηγετικό όπλο και φορητό προβολέα προσπαθώντας να εντοπίσει τον λαγό για να τον πυροβολήσει. Άμεσα ο θηροφύλακας γνωστοποίησε την παρουσία του ανάβοντας τα φώτα και τον φάρο του οχήματός του και συνέλαβε τον λαθροθήρα (ο οποίος αιφνιδιάστηκε αφού δεν τον είχε αντιληφθεί), πριν πυροβολήσει. 

Στην συνέχεια προέβη σε έλεγχο του οχήματος κατά τον οποίο διαπίστωσε ότι επέβαινε σε αυτό ακόμη ένα άτομο και ότι υπήρχε εντός του ένας ακόμη προβολέας μεγάλης ισχύος, φυσίγγια και ένα μεγάλο κυνηγετικό μαχαίρι. 

Ακολούθησε διαδικασία αυτοφώρου, κατάσχεση των παράνομων μέσων θήρας (όχημα, όπλο, φυσίγγια κ.τ.λ.) και υπεβλήθη στο Δασαρχείο Τρίπολης η σχετική μήνυση.

 

ΤΟ Δ.Σ.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.