Διαφορα

Top 5 ταινιών για την 25η Μαρτίου! (videos)

H επανάσταση ενάντια στον Τουρκικό ζυγό, αλλά και ο ηρωικός αγώνας των υπόδουλων Ελλήνων ενέπνευσε πολλές ταινίες, κυρίως την δεκαετία του 60, αποτελώντας οι περισσότερες σήμερα cult επιτυχίες. Οι ταινίες αυτές είναι εδώ για να της θυμόμαστε κάθε χρόνο με αφορμή την επέτειο...

Παπαφλέσσας

Έλληνες, Έλληνες…. Με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ ο Παπαφλέσσας σε σκηνοθεσία του Ερρίκου Ανδρέου αποτελεί μια από τις ποιο δημοφιλής ταινίες για την 25 Μαρτίου. Μια βιογραφική απεικόνιση της ιστορίας του ήρωα της επανάστασης. Οι ηρωικές στιγμές ντύνονται απίστευτα με την μουσική του Κώστα Καπνίση, ενώ ο Δημήτρης Ιωακειμίδης παραμένει μια χαρακτηριστική εικόνα ως Κολοκοτρώνης που προσπαθεί να εμψυχώσει τους Έλληνες μετά από τα νέα για τον ερχομό του Δράμαλη στην Πελοπόννησο. Τι να πούμε για την ερμηνεία του Παπαμιχαήλ...!

Σουλιώτες

"Γεία σου ωρέ Κοντοβουνήσιο"!! Πίσω στο 1972, στο ηρωικό Σούλι, γίνεται η πρώτη συνάντηση της Βίρνας και του Γιάγκου Δράκου. Μια ταινία που απολαμβάνουμε κάθε 25 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Παπακωνσταντή και με την μουσική επένδυση του Κωστα Καπνίση για ακόμα μια φορά, οι Σουλιώτες αφηγούνται τους αγώνες των Σουλιωτών ενάντια στον Αλή Πασά. Έπος ο Φερνάντο Σάντσο στον ρόλο του Αλή Πασά.

Μαντώ Μαυρογένους

Μαντέψτε ποιος γράφει την μουσική για την ταινία Μαντώ Μαυρογένους του Κώστα Καραγιάννη, με την Τζένη Καρέζη στον ρόλο της Μαντούς και τον Πέτρο Φυσούν ως Δημήτριο Υψηλάντη;; Μα φυσικά ο Κώστας Καπνίσης!! Εργολαβία είχε πάρει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης τους ήρωες της επανάστασης. Η ταινία μιλάει για την σχέση φλογερής Ελληνίδας με τον Πρίγκηπα στα χρόνια της επανάστασης. Φυσικά η ταινία δεν αναφέρει το γράμμα της ηρωίδας στην Β’ Εθνοσυνέλευση για αθέτηση συμφωνίας γάμου. Τι τραβάνε ακόμα και οι ηρωίδες...

Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.