Διαφορα

Για πρώτη φορά εκκλησάκι εντός των φυλακών Τρίπολης!

Προκατασκευασμένος μικρός ναός τοποθετήθηκε στις 26 Μαρτίου 2019 στις φυλακές Τρίπολης

 

Αποτελεί δωρεά του Πατέρα Γερβάσιου, γνωστού ως "Αγίου των φυλακισμένων", ο οποίος ζει στην περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη Διακονία των κρατουμένων ( "Ο Άγιος ληστής του Γολγοθά") της Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητας "Η Οσία Ξένη", της οποίας η φιλανθρωπική δράση έχει ξεκινήσει ήδη από το 1987.

 

Ο Πατέρας Γερβάσιος, μεταξύ άλλων, ήταν υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης και Κοινωνικής Προσφοράς επί τρία συνεχή έτη (2012-2014).

 

Φυσικά, όσον αφορά τις φυλακές Τρίπολης, υπήρξε συνεργασία με τον εφημέριο του σωφρονιστικού καταστήματος, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ιουστίνο Τσαγγούρη.

 

Το ναΰδριο θ' αφιερωθεί στον Άγιο Ελευθέριο και είναι η πρώτη φορά που θα υπάρχει χώρος στις φυλακές Τρίπολης για λατρευτικούς σκοπούς.

 

(φώτο αρχείου)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.