Διαφορα

Κοινότητα βιολογικής γεωργίας ο Κεφαλάς Λακωνίας

Σε χωριό πρότυπο βιολογικής καλλιέργειας έχει μετατραπεί ο Κεφαλάς στη Λακωνία, όπου ο πληθυσμός έχει αυξηθεί με νέους αγρότες.

Ήταν το 1995, όταν με παρότρυνση του τότε προέδρου της κοινότητας και ιδρυτικού μέλους της ομάδας παραγωγών, Αθανάσιου Μαλτέζου, ξεκίνησε η ενασχόληση με τη βιολογική γεωργία. Τέσσερα χρόνια μετά, και με στόχο την καλύτερη παραγωγή και διακίνηση των προϊόντων, συστάθηκε αποκλειστικά από τους παραγωγούς-βιοκαλλιεργητές η εταιρεία ΚΕΦΑΛΑΣ-ΣΠΑΡΤΗ ΑΕ.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν ευέλικτο συνεταιρισμό, μια ομάδα παραγώγων με νομική μορφή ανώνυμης εταιρείας.

"Πραγματοποιήσαμε επενδύσεις στον χώρο της βρώσιμης ελιάς και του ελαιολάδου, ύψους 1 εκατ. ευρώ, με ιδία συμμετοχή της ομάδας παραγωγών και επιχορηγήσεις από διαφορά προγράμματα, όπως LEADER, 2.1 κ.λπ." εξηγεί ο πρόεδρος της ΑΕ, Θεοφάνης Βλαχολιάς. Και προσθέτει πως η κατασκευή των εγκαταστάσεων, του χημείου και γενικά της μονάδας πληρούν τις προδιαγραφές για την παράγωγη υψηλής ποιότητας βιολογικών προϊόντων. Υπογραμμίζει πως στους βασικούς στόχους τους είναι η δημιουργία ενός δυνατού και γνωστού brand name. "Ακόμη, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε έναν επισκέψιμο χώρο μέσα στο εργοστάσιό μας, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης μας να γνωρίσει από κοντά την παραγωγή και την επεξεργασία των προϊόντων μας".

 

ΠΗΓΗ: ypaithros.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.