Διαφορα

Στην Πορτογαλία το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης

Tο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ "Δύση-Ανατολή: Μαθαίνοντας την Ευρώπη μέσα από τις μουσικές μας ταυτότητες".

Το θέμα του προγράμματος είναι «West – Est: Sharing Musical Identities Learning Europe – WE SMILE, Δύση-Ανατολή: Μαθαίνοντας την Ευρώπη μέσα από τις μουσικές μας ταυτότητες», το οποίο εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για μία σύμπραξη μεταξύ 6 χωρών (Ιταλία ,Ελλάδα, Πολωνία, Τουρκία, Ρουμανία, Πορτογαλία) στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί τις σχολικές χρονιές 2017-2018 και 2018-2019. 

Ήδη τον Οκτώβριο 2017 πραγματοποιήθηκε στην Φόρμια της Ιταλίας, η πρώτη οργανωτική συνάντηση των αποστολών, στην οποία συμμετείχε το Σχολείο μας. Κατά το διάστημα από την Κυριακή 21-01-2018 έως 27-01-2018 και στα πλαίσια του προγράμματος το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ θα υποδεχτεί τις αποστολές από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. 

Την πόλη μας, ως πρώτο προορισμό ανταλλαγής, θα επισκεφτούν 11 καθηγητές και 15 μαθητές από τις συμμετέχουσες χώρες (Ιταλία, Πολωνία, Τουρκία, Ρουμανία, Πορτογαλία). Οι μαθητές και οι καθηγητές θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και βιώματα και να διευρυνθεί ο πνευματικός, μουσικός και κοινωνικός ορίζοντας τους.

Θα αναδειχθούν οι στόχοι και οι θεματικές της μουσικής παιδείας, καθώς και οι αρχές του Αρκαδικού Ιδεώδους μέσα από την περιήγηση σε μουσικές διαδρομές. 

 

Η παιδαγωγική ομάδα ERASMUS+

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.