Διαφορα

"Yποβάθμιση του Πανεπιστημίου στην πόλη μας"

Έντονο προβληματισμό για το μέλλον του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εκφράζει με στοιχειοθετημένη επιστολή της στα τοπικά ΜΜΕ εργαζόμενη του Ιδρύματος.

Ακολουθεί η σχετική επιστολή της κ. Ραυτοπούλου:

"Αγαπητοί Κύριοι,

Ονομάζομαι Παρασκευή Ραυτοπούλου, έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Τρίπολη, και, μετά από μακροχρόνια απουσία λόγω σπουδών, επέστρεψα στην πόλη μας. Συγκεκριμένα, εργάζομαι από το 2008 στο Πανεπιστήμιο Πελποννήσου, είμαι ΕΔΙΠ Α’ στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών.

Δεν ξέρω αν έχουν ήδη πέσει στην αντίληψή σας οι τελευταίες εξελίξεις στη τριτοβάθμια εκπαίδευση που αφορούν στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά, ως ενεργό μέλος του Πανεπιστημίου και της πόλης, θα ήθελα να σας ενημερώσω και να σας ζητήσω την έμπρακτη συστράτευσή σας μαζί μας πρός την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου στην πόλη μας.

Στα πλαίσια της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το ΤΕΙ Πελοποννήσου, η ηγεσία του Πανεπιστημίου, μετά από σύσταση και διαβούλευση επιτροπής ειδικών και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των Τμημάτων, κατέθεσε στο Υπουργείο εμπεριστατωμένη πρόταση που, μεταξύ άλλων, προέβλεπε την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στην Τρίπολη, την μετεξέλιξη του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών σε πολυτεχνικό τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ (ΗΜΜΥ), τη μετακίνηση του Τμήματος Νοσηλευτικής από την Σπάρτη στην Τρίπολη (με καίριο επιχείρημα την ύπαρξη ενός άρτια εξοπλισμένου και επανδρωμένου νοσοκομείου στην πόλη μας), τη δημιουργία νέου Τμήματος Κτηνιατρικής στην Τρίπολη κ.α. 

Σας προωθώ τα πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν στην πρόταση για το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών:

https://www.esos.gr/arthra/61928/sta-kagkela-o-kosmitoras-tis-sodp-kai-oi-kathigites-toy-tm-pliroforikis-toy-panep

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/284493_anoikti-epistoli-kathigiton-toy-tm-pan/mioy-peloponnisoy-gia-tin-epikeimeni

Το Υπουργείο Παιδείας, όχι μόνο δεν απάντησε ποτέ επίσημα στην πρόταση του Πανεπιστημίου, αλλά, όπως διαφαίνεται από τις ανεπίσημες συζητήσεις και τις διαρροές, προτίθεται να υποβαθμίσει το Πανεπιστήμιο στην πόλη μας. Αρνήθηκε την ίδρυση Τμήματος Κτηνιατρικής, αρνήθηκε τη μετακίνηση της Νοσηλευτικής, αρνήθηκε την ίδρυση πολυτεχνικής σχολής, αρνήθηκε την μετεξέλιξη του υπάρχοντος τμήματος σε ΗΜΜΥ. Δηλαδή δε μας απαντά επίσημα και διαρρέει τις συνεχείς αρνήσεις του ανεπίσημα.

Από την άλλη, στα πλαίσια της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας αντιμετωπίζει προβλήματα, το Πανεπιστήμιο Πατρών αρνείται να δεχτεί όλα τα τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Και τι σκέφτεται να κάνει το Υπουργείο; Όσα Τμήματα από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας δεν είναι ευπρόσδεκτα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, δηλαδή όλα τα Τμήματα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕ), σκέφτεται να τα συχωνεύσει με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Αυτό δε θα ήταν πρόβλημα αν υπήρχε ένας ακαδημαϊκών κριτηρίων σχεδιασμός. Αλλά όχι, όπως όλα τα πράγματα, γίνεται κι αυτό με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Κι η ανεπίσημη πρόταση του Υπουργείου είναι να συχνωνευτεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με το ΤΕΙ Πελοποννήσου και τη ΣΤΕ (τους ανεπιθύμητους από το Πανεπιστήμιο Πάτρας δηλαδή) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος. Και μάλιστα η ΣΤΕ να γίνει Σχολή Μηχανικών με έδρα την Πάτρα!!! Όπου να σας θυμίσω ότι η Πάτρα δεν ανήκει καν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου! Και σας θυμίζω ότι είχε αρνηθεί να ιδρύσει Πολυτεχνική Σχολή στην Τρίπολη!

Δείτε αν θέλετε και τις σχετικές διαρροές εδώ:

https://www.esos.gr/arthra/61986/syghoneyetai-me-pan-peloponnisoy-i-ste-toy-tei-dyt-elladas-edra-tis-neas-sholis

https://www.esos.gr/arthra/62001/telesigrafo-yp-paideias-pros-pan-patron-den-tha-idrythei-nomiki-kai-geoponiki-ean-den

Δηλαδή το Υπουργείο, όχι μόνο πέταξε στα σκουπίδια όλες τις προτάσεις του Πανεπιστημίου που αφορούσαν στην πόλη μας, στην αναβάθμιση και στην ισχυροποίηση του Πανεπιστημίου στην πόλης μας, αλλά τώρα έρχεται να μας πει ότι ιδρύει Πολυτεχνική Σχολή που, ναι μεν θα ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά θα έχει έδρα την Πάτρα!

Τι θα κάνετε κύριοι για αυτό; Η πόλη μας, το Πανεπιστήμιο μας χρειάζεται τις φωνές όλων μας!"

 

Με εκτίμηση,

Παρασκευή Ραυτοπούλου, PhD

ΕΔΙΠ Α’

Τμ. Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

Πενεπιστήμιο Πελοποννήσου

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.