Διαφορα

Στο Χάρβαρντ το αρχείο του Αρκά ποιητή Νίκου Γκάτσου!

"H Βιβλιοθήκη του Χάρβαρντ, στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, διαθέτει πλέον έναν σπουδαίο θησαυρό".

Επισφραγίστηκε με μία επίσημη εκδήλωση - στην οποία παραβρέθηκε η επί χρόνια σύντροφος του Νίκου Γκάτσου, ποιήτρια και στιχουργός Αγαθή Δημητρούκα - η απόκτηση του πλούσιου αρχείου του Έλληνα ποιητή και στιχουργού από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, η οποία είχε ανακοινωθεί τον Ιούνιο του 2018.

Τότε το Πανεπιστήμιο είχε ανακοινώσει στην ιστοσελίδα του ότι «η Βιβλιοθήκη του Χάρβαρντ, στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, διαθέτει πλέον έναν σπουδαίο θησαυρό. Αποτελεί μία ιδιαίτερης σημασίας προσθήκη στη συλλογή της Βιβλιοθήκης, αφού θα ρίξει περισσότερο φως στη νεοελληνική λογοτεχνία αλλά και στην εξέλιξη του ευρύτερου ελληνικού πολιτισμού του 20ού αιώνα, διατιθέμενη παράλληλα για έρευνα σε φοιτητές και επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο».

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Παναγιώτης Ροϊλός, καθηγητής Ελληνικών Σπουδών και Συγκριτικής Λογοτεχνίας, κάτοχος της έδρας «Γιώργος Σεφέρης» στο Χάρβαρντ, με τη συνεργασία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Βοστόνη, του Σεμιναρίου Σύγχρονης Ελληνικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού του Κέντρου Ανθρωπιστικών Σπουδών Mahindra του Χάρβαρντ και της Βιβλιοθήκης Houghton, όπου φυλάσσονται σπάνια βιβλία και χειρόγραφα του Χάρβαρντ.

 

Περισσότερες πληροφορίες διαβάστε στο ethnos.gr.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.