Διαφορα

Ο ΣΑΟΟ για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μήνυμα του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Δελτίο Τύπου ΣΑΟΟ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου 2019.

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ), με συνεπή και αταλάντευτη δράση και εποικοδομητικές, θέλουμε να πιστεύουμε, προτάσεις, στα είκοσι χρόνια της λειτουργίας του πρόταξε την προστασία του περιβάλλοντος σε όλες τις εκφάνσεις του – φυσικό, ανθρωπογενές και πολιτισμικό--  και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. 

Ο φετινός εορτασμός της  Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος , 5 Ιουνίου 2019,  συμπίπτει με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τη ανάδειξη των νέων εκπροσώπων μας και στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης . Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για τους νεοεκλεγέντες, λοιπόν, να  ασχοληθούν σοβαρά  και να επιλύσουν  τα χρονίζοντα προβλήματα τόσο του Δήμου Τρίπολης όσο και της ευρύτερης περιφέρειας. Εντελώς ενδεικτικά: Το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων απαιτεί άμεση και συμβατή με την προστασία του περιβάλλοντος λύση.  Το Μαίναλο, ο Πάρνωνας και όλα τα ευαίσθητα οικοσυστήματα της Πελοποννήσου πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προστασίας. Για το Μαίναλο ειδικά, πρέπει, επιτέλους, να υπογραφεί το  σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τη θεσμική θωράκισή του, το οποίο βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στα συρτάρια των αρμοδίων!  

Επειδή , οι καιροί ου μενετοί, κάθε περαιτέρω καθυστέρηση στην επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων  μπορεί να αποβεί μοιραία. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.