Διαφορα

Οι πρώτες εικόνες από το Ισλαμικό Τέμενος στο Βοτανικό

Τον Σεπτέμβρη θα αρχίσει να λειτουργεί το ισλαμικό τέμενος στον Βοτανικό και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βρέθηκε σήμερα στο σημείο για να επιθεωρήσει τις εξελίξεις του έργου.

Ο Κώστας Γαβρόγλου επισήμανε ότι «σήμερα σας καλέσαμε εδώ για να δείτε με τα μάτια σας ότι το τζαμί δεν είναι μια υπόσχεση γενική και αόριστη αλλά είναι μία πραγματικότητα. Όπως βλέπετε το έργο έχει ολοκληρωθεί και ο περιβάλλων χώρος αλλά και το ίδιο το τέμενος και είναι θέμα χρόνου να παραδοθεί αυτό καθ' αυτό το κτίριο στο υπουργείο Παιδείας και ο περιβάλλων χώρος στο Δήμο Αθηναίων».

Επιπλέον ο υπουργός τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το τέμενος της Αθήνας δεν είναι ένα ιδιωτικό τζαμί καθώς «δεν ανήκει σε κανέναν γιατί ανήκει σε όλους μας και όλες μας. Είναι ένα δημόσιο τζαμί σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Εδώ ιδιοκτήτης δεν είναι ούτε ένα πρόσωπο ούτε μία κοινότητα, ούτε ένας σύλλογος, ούτε μία ξένη χώρα».

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.