Διαφορα

Αυτός δεν είναι αρουραίος… είναι ο Σπλίντερ!

Στα μάτια του δεν πίστευε ένας τεχνικός αερίων καυσίμων από τη Μεγάλη Βρετανία όταν αντίκρισε έναν αρουραίο τόσο μεγάλο σαν τον… Σπλίντερ!



Όπως δημοσίευσε ο ίδιος στα social media, ο αρουραίος ήταν μεγαλύτερος από τον σκύλο και την γάτα του μαζί!


Όπως μεταδίδει το Sky News, ο 46χρονος Tony Smith εντόπισε τον νεκρό αρουραίο σε ένα θάμνο δίπλα σε μια παιδική χαρά ενώ δούλευε σε μια οικοδομή κοντά στο Hackney Downs στο Βόρειο Λονδίνο.  


"Είναι ο μεγαλύτερος αρουραίος που έχω δει ποτέ στη ζωή μου" λέει ο Smith, που εκτίμησε το βάρος του περίπου στα 11 κιλά.


"Έχω μια γάτα κι ένα Jack Russell και είναι μεγαλύτερος κι από τα δύο μαζί" είπε χαριτολογώντας κι εξηγεί το τεράστιο μέγεθος στους ανοιχτούς σκουπιδοτενεκέδες στην περιοχή.


"Οι περισσότεροι είναι ανοιχτοί οπότε κάνουν πολύ καλή διατροφή" είπε. Στην φωτογραφία ωστόσο δεν απεικονίζεται ο ίδιος αλλά ένας φίλος του, ο James Green που είναι ηλεκτρολόγος και δέχτηκε να κρατήσει το υπερμεγέθες τρωκτικό μπροστά στην κάμερα.

 


Σύμφωνα με την British Pest Control Association, υπάρχουν δύο είδη αρουραίων στη Μεγάλη Βρετανία- ο κοινός καφέ αρουραίος και ο σπανιότερος μαύρος.


"Ο καφέ αρουραίος είναι ο μεγαλύτερος και συχνά ζυγίζει πάνω από μισό κιλό και ξεπερνά τα 23 εκατοστά, χωρίς την ουρά μέσα" διευκρινίζει.  


Το ITV News επικαλείται ωστόσο τη γνώμη της καθηγήτριας Jane Hurst από το Liverpool University, που εξειδικεύεται στη συμπεριφορά των θηλαστικών και η οποία σχολίασε πως ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε κάποια περίεργη γωνία λήψης ή κάποιο φίλτρο στη φωτογραφία που έκαναν τον αρουραίο να φαίνεται τόσο μεγάλος.


"Σε άλλη περίπτωση, πιθανότητα πρόκειται για 'γιγάντιο αρουραίο της Γκάμπια" που πολλοί έχουν σαν κατοικίδιο" ανέφερε η ίδια. "έχουν τεράστια απήχηση σαν κατοικίδια γιατί εξημερώνονται πολύ εύκολα. Νομίζω πως εδώ πρόκειται για μια τέτοια ακριβώς περίπτωση" καταλήγει.   Στην Γκάμπια, τα συγκεκριμένα ζώα χρησιμοποιούνται για να εντοπίζουν βόμβες λόγω της πολύ ευαίσθητης όσφρησης ενώ σε εργαστήρια της Μεγάλης Βρετανίας εντοπίζουν αντίστοιχα περιπτώσεις φυματίωσης.

 

ΠΗΓΗ:koutipandoras.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.