Διαφορα

winamp wmp real qt

Χάκερ χάνουν $800 εκατομμύρια από λάθος συλλαβισμό!

Χάκερ είχαν καταφέρει να κλέψουν σχεδόν $1 δισεκατομμύριο αλλά ένα λάθος στην πληκτρολόγηση ακύρωσε τα σχέδια τους.Οι χάκερ είχαν καταφέρει να μπουν σε συστήματα τράπεζας στο Μπαγκλαντές και να μεταφέρουν ποσά από λογαριασμούς της Federal Reserve Bank of New York σε λογαριασμούς στην Σρι Λάνκα και στις Φιλιππίνες.


Οι χάκερ έκαναν τέσσερις μεταφορές των $81 εκατομμυρίων, όταν προέκυψε το πρόβλημα κατά την πέμπτη μεταφορά. Η μεταφορά που ήθελαν να κάνουν ήταν $20 εκατομμύρια στο Shalika Foundation, έναν οργανισμό που δεν υπάρχει. Όμως, κατά την πληκτρολόγηση έγραψαν Shalika Fandation, κάτι που οι τράπεζες αντιλήφθηκαν.


Στελέχη της Deutsche Bank ειδοποίησαν την τράπεζα στο Μπαγκλαντές να διπλό-τσεκάρει τις μεταφορές ποσών, η οποία και ακύρωσε τις περισσότερες από αυτές. Οι χάκερ έχασαν $800 εκατομμύρια από αυτά που είχαν που είχαν ήδη μεταφέρει σε λογαριασμούς που έλεγχαν.


Οι χάκερ δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί, αλλά πιστεύεται ότι έχουν βαθιά γνώση των συστημάτων ασφαλείας της τράπεζας στο Μπαγκλαντές, κάτι που τους επέτρεψε κάνουν την επίθεση απομακρυσμένα.


Πηγή: e-pcmag.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.