Διαφορα

Μάτι 365 ημέρες μετά: Τα ανοιχτά ζητήματα

Το Παρατηρητήριο για το Μάτι, επιχείρησε, μιλώντας με μέλη των συντονιστικών επιτροπών των κατοίκων, να κάνει έναν απολογισμό και να καταγράψει όσα δεν έχουν γίνει.

Δώδεκα μήνες μετά τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, που μέσα σε λίγες ώρες κατέκαψαν σχεδόν 14 χιλιάδες στρέμματα και άφησαν πίσω τους 102 νεκρούς, 58 εγκαυματίες και χιλιάδες κατεστραμμένα ολικώς ή μερικώς κτίσματα, είναι σχεδόν αδύνατο ακόμη και για τον απλό περαστικό από τις πληγείσες περιοχές των δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα, να μην παρατηρήσει τα σημάδια, που άφησαν πίσω τους οι ανεξέλεγκτες φλόγες του περασμένου καλοκαιριού. 

Πόσω μάλλον για τους μόνιμους κατοίκους και τους τακτικούς παραθεριστές της περιοχής που καταβάλουν συνεχείς προσπάθειες από πέρυσι, με τη συνδρομή της κεντρικής διοίκησης, αξιοποιώντας – εκεί που υστερεί το κράτος – ιδιωτικές πρωτοβουλίες, χορηγίες και δωρεές ή επιστρατεύοντας ίδια μέσα και εθελοντική προσφορά, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές το συντομότερο, να ανακάμψουν ψυχολογικά και η ζωή της τοπικής κοινωνίας να επιστρέψει το κατά δύναμιν στους κανονικούς της ρυθμούς. 

Κάτι, που δεν θα συμβεί για όλους, γιατί για πολλούς η ζωή σταμάτησε τον Ιούλιο του 2018, και δεν πρόκειται ποτέ να επανέλθει.

 

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.