Διαφορα

winamp wmp real qt

Χωρίς περιορισμούς το κυνήγι αγριογούρουνου φέτος

Στις 20 Αυγούστου ξεκινά η περίοδος του κυνηγιού, ολοκληρώνεται δε στις 29 Φεβρουαρίου 2020.

Αυτό ορίζει η σχετική απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Κωστής Χατζηδάκης, μετά από διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους και ενδιαφερόμενους φορείς.

Η λεγόμενη "ρυθμιστική" απόφαση διαφοροποιείται, σε σχέση με την περσινή, ως προς τα εξής:

-Αυξάνεται οριζόντια σε ολόκληρη την Επικράτεια η κάρπωση του αγριόχοιρου και πλέον θα γίνεται χωρίς περιορισμό. Το μέτρο, όπως αναφέρεται, είναι προληπτικό για να μην εισέλθει στην Ελλάδα η "αφρικανική πανώλη" των χοίρων, η οποία έχει ήδη εμφανιστεί σε Βαλκανικές χώρες.

-Μειώνεται το όριο για την ημερήσια κάρπωση τρυγονιών ανά κυνηγό από 10 σε 8. Για τη συγκεκριμένη ρύθμιση υπάρχουν διαφορετικές θέσεις όπως έχουν εκφραστεί αυτές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περιβαλλοντικές οργανώσεις και κυνηγετικές ομοσπονδίες, υποστηρίζοντας τη διατήρηση του αριθμού αλλά και την πλήρη απαγόρευση της θήρας τρυγονιών. Η Κυβέρνηση αναφέρει πως η μείωση είναι ένα πρώτο βήμα μέχρι τη διεξαγωγή οριστικής μελέτης για το θέμα.

-Επιτρέπεται η θήρα στις νήσους Γαύδο και Γαυδοπούλα μέχρι την 30η Νοεμβρίου και κατά τις ημέρες του Σαββάτου και της Κυριακής. Υφίστατο πενταετής απαγόρευση για το κυνήγι στα νησιά αυτά, η οποία έληξε.

Τέλος, έγινε αποδεκτή η πρόταση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για άυξηση των ετησίων συνδρομών των κυνηγών που είναι μέλη σε αναγνωρισμένους από το Υπουργείο συλλόγους, κατά πέντε (5) ευρώ για την έκδοση της σχετικής άδειας.

Η αύξηση αυτή οφείλεται στις μεγαλύτερες ανάγκες θηροφύλαξης από ιδιωτικούς φύλακες.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.