Διαφορα

Πελοπόννησος: Πλήθος κόσμου "συνοδεύει" θαλάσσια χελώνα (video)

Πρόκειται για χελώνα του είδους "caretta-caretta", η οποία είχε βρεθεί τραυματισμένη στο Ιόνιο Πέλαγος.

 

Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 19:30, στην παραλία Καλό Νερό Κυπαρισσίας, ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ πραγματοποίησε την απελευθέρωση μίας αποθεραπευμένης ενήλικης θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta.

 

Η «Πηνελόπη» όπως ονομάστηκε, βρέθηκε στο Ιόνιο Πέλαγος και συγκεκριμένα στο νησί της Κεφαλονιάς στις 13 Ιουνίου του 2019. Το ζώο τραυματίστηκε λόγω εμπλοκής σε αλιευτικά εργαλεία (είχε καταπιεί 2 αγκίστρια). Αφού μεταφέρθηκε στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα Αττικής, περιθάλφθηκε από τους εθελοντές και το εξειδικευμένο προσωπικό του Συλλόγου για 2 μήνες, με αποτέλεσμα από χθες το απόγευμα να βρίσκεται πάλι στο φυσικό της περιβάλλον.

 

Πλήθος κόσμου, ενήλικες και παιδιά παρευρέθηκαν για να την αποχαιρετήσουν με ευχές για ένα καλό και χωρίς άλλα εμπόδια ταξίδι.

 

Δείτε το βίντεο εδώ..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.