Διαφορα

Ο Αρκάς επιχειρηματίας που μεγαλουργεί στη Μαδαγασκάρη

Η ιστορία του Παναγιώτη Ταλούμη...

Έφυγε σε ηλικία 14 ετών από την Αρκαδία για να βοηθήσει τον θείο του που είχε μικρό καφεκοπτείο στο Ανταναναρίβο και έφτασε σήμερα να έχει δεκάδες επιχειρήσεις, με περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους!

Ο Παναγιώτης Ταλούμης πήγε στη Μαδαγασκάρη το 1958, δυο χρόνια πριν την ανεξαρτησία της από τους Γάλλους, σε ηλικία 15 ετών και κατόρθωσε να γίνει ο μεγαλύτερος Έλληνας επιχειρηματίας, έχοντας διάφορες εταιρείες που παράγουν αλάτι ενώ έχει επίσης εργοστάσιο μπαχαρικών και καφεκοπτείο και δραστηριοποιείται επίσης στη βανίλια.

«Δυστυχώς, η ελληνική παροικία ήταν 500 άτομα μέχρι το 1970, τώρα έχουμε μείνει καμιά 20ριά….Οι μισοί εργάζονται μαζί μου,» τόνισε. οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Ινδοί και Πακιστανοί 4ης 5ης γενιάς ενώ έχει διπλασιασθεί ο πληθυσμός των Κινέζων την τελευταία 20ετία και έχουν αυξηθεί οι επενδύσεις της Κίνας στη Μαδαγασκάρη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε την ιστορία του Αρκά ομογενή επιχειρηματία

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.