Διαφορα

winamp wmp real qt

Αλλοίωση στον παιδικό εγκέφαλο προκαλούν 7 ώρες κινητού...

Αλλοίωση του εγκεφάλου προκαλούν στα παιδιά 7 ώρες στο κινητό ημερησίως.

Η έρευνα διεξήχθη σε 4.500 παιδιά και τα ευρήματα προκαλούν έντονη ανησυχία.

H χωρίς μέτρο χρήση κινητών, tablets, video games και άλλων gadgets από παιδιά, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία του εγκεφάλου τους, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ. 

Όπως μαρτυρούν τα αποτελέσματα της έρευνας, παιδιά μεταξύ εννέα και δέκα ετών που χρησιμοποιούν πάνω από 7 ώρες την ημέρα τέτοιες συσκευές, παρουσιάζουν αραίωση στον φλοιό του εγκεφάλου, δηλαδή του εξωτερικού στρώματος του οργάνου που επεξεργάζεται τις αισθητηριακές πληροφορίες. 

«Ακόμη και αν δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι έξυπνες συσκευές ευθύνονται για την αλλοίωση του εξωτερικού φλοιού του εγκεφάλου, είμαστε ωστόσο σε θέση να πούμε ότι αυτό συμβαίνει στους εγκεφάλους των παιδιών μετά από πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη», σημείωσε μιλώντας στο CBS Gaya Dowling, επιστήμονας που εργάστηκε στην εν λόγω έρευνα. 

Αυτό που επιπλέον απέδειξε η έρευνα είναι ότι τα παιδιά που περνούν περισσότερες από 2 ώρες μπροστά σε μια οθόνη, έχουν χειρότερες επιδόσεις στη γλώσσα και τα τεστ αντίληψης. 

Οι επιστήμονες, που μελέτησαν τον εγκέφαλο 4.500 παιδιών, προσπάθησαν με αυτή τη μελέτη να αποδείξουν αν η χρήση έξυπνων συσκευών για πολλές ώρες μπορεί να καταλήξει σε εξάρτηση από αυτές, πράγμα που όμως θα πάρει χρόνια για να γίνει σαφές. 

Ο Δημήτρης Χριστάκης, επικεφαλής στην Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, σημειώνει σχετικά: «Είμαστε στο μέσο ενός ανεξέλεγκτου πειράματος για την επόμενη γενιά των παιδιών». Η Ακαδημία συστήνει στους γονείς να αποφεύγουν τα παιδιά τους τη χρήση ψηφιακών μέσων πριν από τους 24 πρώτους μήνες ζωής.

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.