Διαφορα

Τρίπολη: Άθλια η εικόνα του Κοιμητηρίου Μεταμόρφωσης (photos)

Το παλαιότερο Κοιμητήριο της αρκαδικής πρωτεύουσας, μνημείο της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, παρουσιάζει τουλάχιστον άθλια εικόνα..

Είχε γίνει μια προσπάθεια, κατά το πρόσφατο παρελθόν, να "ενταχθεί" το Κοιμητήριο σε πρόγραμμα αποκατάστασης και ανάδειξης αναλόγου χρήσεως χώρων στην Ευρώπη- όπως συμβαίνει με αντίστοιχο μνημείο στο Λεωνίδιο-, αλλά, όπως και με πολλά άλλα "μεγαλεπήβολα" σχέδια της πρώην Δημοτικής Αρχής, "μείναμε" στα λόγια..

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στις φωτογραφίες, η κατάσταση πολλών τάφων είναι αποκαρδιωτική, κάποιοι χρησιμεύουν ως χώρος απόθεσης σκουπιδιών ενώ, κατ' αυτό τον τρόπο, απαξιώνονται και τα υψηλής αισθητικής και ιστορικής σημασίας ταφικά μνημεία που μένουν ακόμα όρθια..

Το ζήτημα δεν είναι ποιοι ευθύνονται για την κατάσταση, αλλά να γίνει μια προσπάθεια από τη νέα Δημοτική μας Αρχή προκειμένου να δρομολογηθεί, έστω, μια μερική αποκατάσταση του χώρου. Αναγνωρίζουμε πως είναι μια "ιδιάζουσα" περίπτωση αυτή των Κοιμητηρίων, αλλά η εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης-ναι, έρχονται μελετητές ακόμα κι απ' το εξωτερικό για να επισκεφθούν το Κοιμητήριο- είναι ντροπιαστική για την πόλη μας.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.