Διαφορα

Μια 27χρονη Ελληνίδα είναι το αστέρι της ΝASA!

Με τo Βραβείο "Επιστήμης & Έρευνας 2016" θα βραβευτεί από τα Διεθνή Βραβεία G. Sciacca η Ελληνίδα Βιολόγος Ελένη Αντωνιάδου.



Η Ελένη Αντωνιάδου, 27 ετών, γεννημένη το 1987 στη Θεσσαλονίκη εκανε το 2011 πραγματικότητα την πρώτη επιτυχή μεταμόσχευση τεχνητού οργάνου στον κόσμο, δημιουργώντας μια τεχνητή τραχεία για 36χρονη (στο τελικό στάδιο) καρκινοπαθή.

 

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/nasa-eleni4_0.jpg


Επιστήμονας, ερευνήτρια Βιολόγος και συν-ιδρύτρια της start up "Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές (Transplants Without Donors)", με στόχο την μεταμόσχευση με τεχνητά όργανα από βιοϋλικά και βιοκύτταρα.

 


Ασχολείται επισταμένα με την διερεύνηση της δυνατότητας αποκατάστασης της λειτουργίας των οργάνων και των ιστών, με τη βοήθεια των βλαστικών κυττάρων, η οποία γνωρίζει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια.

 

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/nasa-eleni9_0.jpg


Η NASA την επέλεξε το 2012 μεταξύ 1.200 φοιτητών για να φοιτήσει στη NASA Academy. Σήμερα, εργάζεται στον "Τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Αρη" στη Σίλικον Βάλεϊ στον τομέα της νανοτεχνολογίας και της συνθετικής βιολογίας, όπως επίσης και στο τμήμα εκπαίδευσης αστροναυτών για βιοϊατρικά πειράματα.

 

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/nasa-eleni8_0.jpg


ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.