Διαφορα

Τρίπολη: "Τιμή" και "Δόξα" στους ήρωές της..

Άλλο ένα παράδειγμα του "σεβασμού" της σύγχρονης πόλης απέναντι στην Ιστορία της..

Στο σημείο που βρισκόταν η πύλη από την οποία εισήλθαν οι Έλληνες επαναστάτες στην Τρίπολη το 1821, δημιουργήθηκε μνημείο για να τιμηθούν-τότε- τα 150 χρόνια από την έναρξη της Επαναστάσεως.

Φαίνεται, όμως, πως επειδή η θέση του μνημείου δεν είναι "κεντρική"- και άρα δεν "εκτίθεται" σε κοινή θέα η ελλιπής μέριμνα συντήρησης του χώρου-, οι εκάστοτε αρχές του τόπου, δεν ασχολήθηκαν όσο θα έπρεπε μ' αυτό..

Αποτέλεσμα: Φθορές στο ίδιο το μνημείο και σκουπίδια στον περιβάλλοντα χώρο. Ήτοι, ένα ακόμη στοιχείο "κανονικότητας", όπως την αντιλαμβανόμαστε στην ημεδαπή.

 

Eίναι περιττό να τονίσουμε πόσο "καλή" εντύπωση κάνουν τέτοιες εικόνες στους επισκέπτες της πόλης.. Η νέα Δημοτική Αρχή έχει, μπροστά της, "πεδίο δόξης λαμπρόν" σχετικά με τη βελτίωση της αισθητικής της "πρωτεύουσας του Μοριά"..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.