Διαφορα

Παράξενα ρεκόρ ζώων (PHOTOS/VIDEO)

Ποιος είπε ότι τα ζώα δεν είναι... πρωταθλητές στο είδος τους;

 

Κάνουν τα δικά τους ρεκόρ ακόμη και αν δεν το ξέρουν καθώς μερικά από αυτά διακρίνονται για το ύψος ή και την ταχύτητά τους.


Δείτε παρακάτω δέκα από τα πιο παράξενα ρεκόρ ζώων:


1. Το πιο μαλλιαρό πρόβατο

 


Πάνω από 40 κιλά μαλλί είχε ένα πρόβατο που βρέθηκε κοντά στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, καθιστώντας το ανεπίσημα το πιο μαλλιαρό πρόβατο στον κόσμο. Το ζώο, που ονομάστηκε Chris από τους διασώστες του, ανακαλύφθηκε στα βόρεια προάστια της Καμπέρα και βρέθηκε να αγωνίζεται να περπατήσει κάτω από το βάρος του μαλλιού του. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι είχε να κουρευτεί πάνω από πέντε χρόνια.


2. Το βοοειδές Longhorn με τα μεγαλύτερα κέρατα

 

rekorzwa2


Τα συγκεκριμένα ζώα είναι γνωστά για τα μεγάλα τους κέρατα αλλά το συγκεκριμένο από το Τέξας ξεπέρασε κάθε φαντασία φτάνοντας σχεδόν τα δυόμισι μέτρα. Έτσι πήρε το βραβείο Γκίνες σε διαγωνισμό που έγινε στο Τέξας.


3. Η ψηλότερη αγελάδα του κόσμου

 

rekorzwa3


Η γιγάντια Μπλόσομ είναι η ψηλότερη αγελάδα στον κόσμο και επάξια πήρε μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για το μέγεθός της. Το ύψος της φτάνει τα 1,93 μέτρα και το βάρος της τα 907 κιλά. Η 14χρονη αγελάδα μάλλον θα παραμείνει για πολλά χρόνια στο βιβλίο Γκίνες ως η ψηλότερη αγελάδα του κόσμου σύμφωνα με τους επιστήμονες.


4. Τα μεγαλύτερα αυτιά σκύλου

 

rekorzwa4


Το 8χρονο Coonhound από το Κολοράνο έχει κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες ως ο σκύλος με τα μεγαλύτερα αυτιά. Το δεξί του αυτί είναι 31 εκατοστά και τι δεξί 34 εκατοστά! Μάλιστα το ανάπτυγμα των αυτιών του είναι μεγαλύτερο από το ύψος του πιο κοντού ανθρώπου του κόσμου δίνοντας του επάξια αυτή τη θέση!


5. Ο σκύλος που κάνει ρεκόρ στο skateboard

 


Ο 3 ετών Όττο κατάφερε να περάσει το μακρύτερο ανθρώπινο τούνελ, πάνω σε ένα skateboard. Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ανεβαίνει σε skate αλλά τώρα για να καταγραφεί στα Guinness World Records, χρειάστηκε να διανύσει ένα τούνελ που αποτελείτο από 30 ζεύγη ανθρώπινα πόδια. Και τα κατάφερε!


6. Η πιο γρήγορη χελώνα

 

rekorzwa6


Η Bertie, από τη Βόρεια Καρολίνα είναι η πιο γρήγορη χελώνα και τρέχει με ταχύτητα περίπου 0,6 μίλια ανά ώρα. Αυτό σημαίνει ότι είναι δύο φορές πιο γρήγορη από τη μέση χελώνα, και μπορεί να τελειώσει μια κούρσα 100 μέτρων μέσα σε μόλις έξι λεπτά. Παρά το γεγονός ότι η ίδια δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον Γιουσέιν Μπολτ είναι πρωταθλήτρια στην κατηγορία της.


7. Περισσότερες εύστοχες βολές από έναν παπαγάλο

 

rekorzwa7


Η Julie και ο Ed Cardoza είναι εκπαιδευτές και ιδιοκτήτες του Ζακ, ενός 25χρονου παπαγάλου ο οποίος κατέχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες εύστοχες βολές μπάσκετ από έναν παπαγάλο μέσα σε ένα λεπτό. Οι ιδιοκτήτες του τον εκπαίδευαν από μωρό καθημερινά για 22 χρόνια σε σημείο που μπορεί να σουτάρει στη στεφάνη και να ευστοχεί. Κατέχει επίσης το ρεκόρ για τα περισσότερα κουτιά σόδα που ανοίχθηκαν από έναν παπαγάλο μέσα σε 60 δευτερόλεπτα.


8. Το μακρύτερο φίδι που έχει πιαστεί ποτέ

 

rekorzwa8


Η Μέδουσα είναι ένας πύθωνας 7,67 μέτρων που πιάστηκε στο Μισούρι και θεωρείται το μακρύτερο φίδι που έχει πιαστεί ποτέ. Η συμπεριφορά του συγκεκριμένου φιδιού είναι άγρια και απρόβλεπτη, καθώς έχει τύχει να δαγκώσει ακόμα και τον εαυτό της αντί για το δείπνο της καταλάθος.


9. Ο σκύλος με τα μεγαλύτερα μάτια

 

rekorzwa9


Ο Bruschi είναι ένα τεσσάρων ετών ασπρόμαυρο τεριέ, το οποίο ζει με τον ιδιοκτήτη του στο Τέξας. Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το "σκυλί με τα μεγαλύτερα μάτια του κόσμου", τα οποία έχουν 28 χιλιοστά διάμετρο! Όταν τον είδε ο κτηνίατρος δεν μπορούσε να το πιστέψει ούτε ο ίδιος!


10. Η πιο μικρή αγελάδα του κόσμου

 

rekorzwa10


Το 2014, η έξι ετών αγελάδα, γνωστή και ως Manikyam, πήρε τον τίτλο της πιο μικροκαμωμένης αγελάδας κόσμου από την ομάδα των Ρεκόρ Γκίνες. Έχει ύψος μόλις 61,5 εκατοστά ψηλό, και συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ των 69,07 εκατοστών. Παρά την κανονική διατροφή της, όπως ακριβώς όλες οι άλλες αγελάδες στο αγρόκτημά του ιδιοκτήτη, η Manikyam ποτέ δεν μεγάλωσε. Είναι μικρότερη ακόμη και από ένα Labrador!

 

ΠΗΓΗ:climatism.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.