Διαφορα

O Αρκας ήρωας που τίμησε η Χίος

Πρόκειται για τον Ιάσονα Καλαμπόκα, με το ψευδώνυμο "Γιώργος Σταυράκης" και το συνθηματικό Lamb!

Παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας αλλά και μαθητών της πόλης της Χίου, εορτάστηκε σήμερα το πρωί η επέτειος από την απελευθέρωση της Χίου από τους Γερμανούς Ναζί.

Σε μία λιτή τελετή, παρουσία και της μαθητικής κοινότητας της πόλης, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του, γεννημένου στην Αρκαδία ήρωα του πολέμου, Ιάσονα Καλαμπόκα στο πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι μνήμες ξύπνησαν όταν κατέθεσε στεφάνι ο συναγωνιστής του Ιάσονα Καλαμπόκα και μέλος του ΕΑΜ Δημήτρης Κουσκουσάκης ο οποίος με δάκρυα στα μάτια φώναξε «Γεια σου σύντροφε Γιώργο» καθώς έτσι ήταν το συνθηματικό  του ήρωα Υπολοχαγού.

Ο Ιάσονας Καλαμπόκας έπεσε νεκρός στις 6 Σεπτεμβρίου του 1944, 4 μόνο ημέρες πριν την απελευθέρωση της Χίου από τα ναζιστικά στρατεύματα. 

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.