Διαφορα

Προειδοποίηση του FBI για χάκινγκ σε αυτοκίνητα!

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι οδηγοί πρέπει να γνωρίζουν ότι τα αυτοκίνητα "γίνονται όλο και πιο ευάλωτα" σε επιθέσεις από χάκερ, προειδοποιεί το FBI και η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ.

 

 

Είχαν προηγηθεί περιπτώσεις μαζικής ανάκλησης οχημάτων για ενημερώσεις ασφάλειας στο λογισμικό.


"Αν και δεν είναι απαραίτητο να οδηγήσουν όλα τα περιστατικά χάκινγκ σε κίνδυνο ασφάλειας -όπως στην περίπτωση που ο επιτιθέμενος καταλαμβάνει τον έλεγχο του οχήματος- είναι σημαντικό για τους καταναλωτές να λάβουν μέτρα ώστε να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο" συνιστούν οι δύο υπηρεσίες στην κοινή ανακοίνωσή τους.


Όπως υπενθυμίζει το Reuters, τον περασμένο Ιούλιο η Fiat Chrysler αναγκάστηκε να ανακαλέσει 1,4 εκατομμύρια Jeep Cherokee στις ΗΠΑ για ενημέρωση λογισμικού. Η ανάκληση ανακοινώθηκε όταν το περιοδικό Wired αποκάλυψε ότι χάκερ θα μπορούσαν να παρέμβουν σε ορισμένα συστήματα του οχήματος όπως το τιμόνι και τα φρένα.


Επίσης το 2015, η General Motors διέθεσε ενημέρωση ασφαλείας για ένα app μέσω του οποίου οι χάκερ θα μπορούσαν να καταλάβουν τον έλεγχο ορισμένων λειτουργιών του υβριδικού ηλεκτρικού Chevrolet Volt, όπως το άνοιγμα των θυρών και η εκκίνηση του κινητήρα.


Τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς, η BMW ανακοίνωσε ότι είχε μπαλώσει ένα κενό ασφάλειας που θα επέτρεπε σε χάκερ να ανοίγουν από απόσταση τις πόρτες 2,2 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.


Το FBI προειδοποιεί τώρα τους οδηγούς για παραπλανητικά email που τους καλούν να κατεβάσουν ενημερώσεις λογισμικού ενώ στην πραγματικότητα οδηγούν στο κατέβασμα και την εγκατάσταση κακόβουλου κώδικα.


Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων επισημαίνει πάντως ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί περιστατικό κυβερνοεπίθεσης σε οχήματα.

 

Πηγή: in.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.