Διαφορα

Μια "ανοικτή" επιστολή στην Υπουργό Παιδείας

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο.

 

Αγαπητή κ. Κεραμέως,

Καταρχάς, θα πρέπει να σας ευχηθώ "καλή επιτυχία" στο "Σισύφειο" έργο που αναλάβατε. Σίγουρα, γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα πόσο δύσκολο είναι να μεταρρυθμιστεί ο χώρος της Ελληνικής Παιδείας. Συνεπώς, για το καλό όλων μας, ευελπιστώ πως θα είστε αρκούντως αποτελεσματική.

Ωστόσο, αν μου επιτρέπετε, θα τολμήσω να σας επισημάνω πως, σύμφωνα με την κοινή λογική, το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να εξασφαλιστεί ήταν η απρόσκοπτη λειτουργία των δημοσίων σχολικών μονάδων της ημεδαπής-πολύ περισσότερο, λόγω και της πολύ πρόσφατης ανάληψης της διακυβέρνησης από το κόμμα σας.

Μαθαίνω, δυστυχώς, πως σχολικές μονάδες της Αρκαδίας- και συγκεκριμένα της πρωτεύουσάς της- δεν διαθέτουν ακόμα, περί τα μέσα Οκτωβρίου δηλαδή, το εκπαιδευτικό προσωπικό για να διδάσκονται μια σειρά από βασικά μαθήματα, όπως η Γεωγραφία, η Φυσική, η Βιολογία και η Χημεία. Επιπρόσθετα, πληροφορούμαι ότι σε άλλες αντίστοιχες μονάδες, χθες ξεκίνησε η διδασκαλία των Μαθηματικών!

Είναι αδιαμφισβήτητο πως και παλαιότερα υπήρχαν ανάλογα προβλήματα, ούτε κανείς έχει την απαίτηση από το Υπουργείο σας να κάνει "θαύματα", καθώς δεν βρισκόμαστε στο σύμπαν της κ. Ρόουλινγκ και δεν υφίσταται "Υπουργείο Μαγείας". Αλλά..

Όταν παρατηρώ, ως γονέας, την "ζέση" με την οποία ασχοληθήκατε με θέματα όπως η μεταφορά της Σημαίας ή κάποιες "αμφιλεγόμενες" βραβεύσεις, μου δημιουργούνται απορίες αλλά και ανησυχία.

Θέλω να πιστεύω πως, πολύ γρήγορα, τα παραπάνω προβλήματα που σας ανέφερα, θα λυθούν και τα παιδιά θα μπορέσουν να εκπληρώσουν τον σκοπό, για τον οποίο προσέρχονται καθημερινά στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μ' εκτίμηση,

Γ. Ηλιόπουλος

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.