Διαφορα

Το Twitter κλείνει τα 10 του χρόνια!

Εν μέσω προβλημάτων συμπληρώνει το κοινωνικό δίκτυο την πρώτη δεκαετία ζωής του, αφού μια επιβράδυνση στην ανάπτυξη χρηστών έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και η μετοχή του συνεχώς πέφτει.



Πριν από 10 χρόνια ο ιδρυτής και CEO του Twitter, Jack Dorsey, έστειλε το πρώτο του τιτίβισμα. Από τότε, η πλατφόρμα του κοινωνικού δικτύου έχει γίνει πολιτικό και πολιτιστικό φαινόμενο αν και αντιμετωπίζει αυξανόμενα προβλήματα.


Οι φανατικοί χρήστες του Twitter επιχειρηματολογούν πως ο προκαθορισμένος αριθμός των χαρακτήρων -εκτός του ότι αντανακλά έναν δημοκρατικό τρόπο έκφρασης- αναγκάζει τον καθένα να πει αυτό ακριβώς που είναι απαραίτητο και τίποτα περισσότερο.


Η πλατφόρμα χρησιμοποιείται ευρέως από πολιτικές φιγούρες και θεσμούς, των οποίων τα tweets θεωρούνται επίσημες ανακοινώσεις και επηρεαστικές απόψεις.


Οργανώσεις και ακτιβιστές έχουν επίσης βρει ένα χώρο έκφρασης των απόψεών τους, ενώ μέσα από την πλατφόρμα έχουν ξεκινήσει και ανθίσει καμπάνιες και εκστρατείες για τα δικαιώματα της γυναίκας και άλλων ομάδων.


Επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι επηρεάζουν τους ακόλουθούς τους με τη χρήση μόλις 140 χαρακτήρων, ενώ από το Twitter δε λείπουν πρόσωπα από τον τομέα της διασκέδασης.


Ωστόσο, το κοινωνικό δίκτυο διαγράφει εδώ και καιρό μια επιβράδυνση στην ανάπτυξη χρηστών, με αποτέλεσμα να έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών που συνεχώς στέλνουν τη μετοχή της εταιρίας σε νέα χαμηλά.

 

ΠΗΓΗ:euro2day.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.