Διαφορα

Στο Spartan Race εθελοντές φοιτητές του ΠΑ.ΠΕΛ.

Από το τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού.

Το Spartan Race Trifecta World Championship για 3η συνεχόμενη φορά διοργανώθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ιστορική πόλη της Σπάρτης (όπως και τις προηγούμενες 2 χρονιές). 

Έτσι λοιπόν, η συνεργασία μεταξύ του Spartan Race και του Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης & Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο κομμάτι της διοργάνωσης και του εθελοντισμού συνεχίστηκε με πλήρη επιτυχία. Η συγκεκριμένη διοργάνωση, στην οποία συμμετάσχουν άνθρωποι από κάθε γωνιά το κόσμου, έχει αγκαλιαστεί από όλους. 

Το Spartan race είναι αγώνες με εμπόδια κάποια εκ των οποίων είναι πολύ δύσκολα και χρειάζονται τεράστια προσπάθεια για να περαστούν από τους αθλητές.

Πριν από μερικές μέρες οι διοργανωτές συναντήθηκαν με τους φοιτητές, οι οποίοι ήταν εθελοντές για ενημέρωση, ώστε να είναι ακόμα πιο πετυχημένη από κάθε άλλη χρονιά αυτή η μεγάλη γιορτή. 

Οι φοιτητές του Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού κατείχαν καίριες θέσεις μέσα στους αγώνες, δράττοντας την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και εφαρμόσουν όσα έχουν διδαχθεί σε θεωρητικό επίπεδο στο Τμήμα τους. Βέβαια οι διοργανωτές δείχνουν να τους εμπιστεύονται, καθότι τις προηγούμενες χρονιές όλα πήγαν κατ' ευχήν και οι αθλητές είχαν να πουν τα καλύτερα για τους εθελοντές.

Οι αγώνες διεξήχθησαν ως εξής : 1 Νοεμβρίου το Kids Race, όπου συμμετείχαν παιδιά από 4 έως 15 χρονών, 2 Νοεμβρίου το Sprint και το Super και 3 Νοεμβρίου τελειώσει το event με το μεγάλο αγώνα World Championship Trifecta.

*Το Spartan Race και κάθε χρόνο διοργανώνει περισσότερους από 200 αγώνες σε 42 χώρες μετρώντας περισσότερους από 1.000.000 συμμετέχοντες. Οι αγώνες του απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα αθλητών, από αρχάριους που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στους αγώνες με εμπόδια, μέχρι και πολύ έμπειρους. 

Τα εμπόδια είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να πάρουν μέρος στον αγώνα άνδρες, γυναίκες αλλά και παιδιά. Αυτή ήταν άλλωστε και η αρχική ιδέα του εμπνευστή του Spartan Race Joe De Sena, ο οποίος έθεσε ως στόχο να «σηκώσει 100 εκατομμύρια ανθρώπους από τον καναπέ» και να τους βοηθήσει να εξελιχθούν μέσα από την γυμναστική.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.