Διαφορα

Το 61% των Ελλήνων πληρώνουν εκπρόθεσμα τους λογαριασμούς

Αρκετοί δε από όσους τελικά πληρώνουν τους λογαριασμούς – εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα – το κάνουν με δανεικά, κυρίως από φίλους.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα συμπεράσματα της Ετήσιας Εκθεσης Πληρωμών των Καταναλωτών (European Consumer Payment Report 2019 – ECPR) που διενήργησε η σουηδική εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων Intrum στην Ελλάδα και σε ακόμη 23 ευρωπαϊκές χώρες, σε δείγμα 24.000 καταναλωτών.

Εκθεση, στην οποία αποτυπώνονται αρκετά ανησυχητικά στοιχεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως η επιστροφή των καταναλωτών στον υπερδανεισμό, τάση η οποία ευνοείται σε σημαντικό βαθμό από την εύκολη πρόσβαση σε πιστωτικές κάρτες και δάνεια που παρέχει πλέον η τεχνολογία, μέσω –για παράδειγμα– μερικών απλών κινήσεων στο κινητό τηλέφωνο (σε smartphone).

Διαβάστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.