Διαφορα

Παρασκευή και 13: Γρουσουζιά, προλήψεις και μύθοι

Γιατί η σημερινή ημέρα θεωρείται κακότυχη...

Σήμερα ξημέρωσε Παρασκευή και 13 και για πολλούς ανθρώπους αυτό είναι υπέροχο, απλώς και μόνο γιατί είναι Παρασκευή οπότε ακολουθεί Σαββατοκύριακο.

Για άλλους όμως η ημέρα θεωρείται γρουσούζικη κι αυτό έχει γεννήσει μια ολόκληρη φοβία, αυτή της Παρασκευής και 13: Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να βγουν από το σπίτι τους, που φοβούνται να σηκωθούν από το κρεβάτι τους και γενικά βασανίζονται από τον τρόμο και την ανασφάλεια που τους προκαλεί η σημερινή ημέρα.

Στη Βρετανία, πολλοί λένε σήμερα μισοαστεία μισοσοβαρά, όπως γράφει η εφημερίδα Independent, πως η Παρασκευή και 13 επιβεβαιώνεται πως είναι γρουσούζικη ημέρα, αφού ξημέρωσε με μεγάλη νίκη του Μπόρις Τζόνσον.

Σε κάθε περίπτωση, οι προλήψεις που περιβάλλουν τη σημερινή ημέρα πιστεύεται πως φτάνουν πολλά χρόνια πίσω, μέχρι τον Μυστικό Δείπνο, στον οποίο παρακάθησαν 13 άνθρωποι, ο Ιησούς και οι δώδεκα μαθητές τους, τη νύχτα πριν την σταύρωσή του.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.