Διαφορα

Θράψαλο 5 κιλών ψάρεψαν στη Μονεμβασιά!

Μια παρέα τριών δεινών ερασιτεχνών ψαράδων από τη Σπάρτη, αποφάσισαν να πάνε να ψαρέψουν καλαμάρια, μιας και είναι η εποχή τους.

Το περασμένο Σάββατο, ο Γιάννης, ο Δημήτρης και ο Αντώνης, πήραν τη βάρκα τους και τα ψαρευτικά τους σύνεργα και έφθασαν Μονεμβασιά. Ο καιρός ήταν καταπληκτικός, με χαμηλή υγρασία, η θάλασσα μπονάτσα και η διάθεση στο φουλ.

Από τις 4:30 το απόγευμα η ώρα έφτασε 6 και οι ψιλές καλαμαριέρες δεν είχαν ούτε τσιμπιά!!! Ξαφνικά κάπου στα 17 μέτρα βάθος, το καλάμι άρχισε να λυγίζει επικίνδυνα.

Τα φρένα στο καλάμι λάσκα, να γυρίζει ο μηχανισμός και να μην ανεβαίνει το θαλασσινό! Τελικά σιγά σιγά άρχισε το τεντωμένο νήμα να μαζεύεται στο καρούλι. Με τα φώτα στο κεφάλι τους οι ψαράδες, κοιτάζουν στο βυθό να δουν τι είναι αυτό το «τέρας» που ανεβάζουν επάνω, με τις ψιλές καλαμαριέρες! Ξαφνικά κάτι μεγάλα πλοκάμια άρχισαν να φαίνονται. «Μάλλον φέρνουμε χταπόδι» λέει ο ένας. «Μπα, για κάτι άλλο μοιάζει» λέει ο άλλος.

Ο τρίτος δεν μπορούσε να μιλήσει γιατί είχε λαχανιάσει από το μάζεμα του νήματος στο καλάμι του και ίσα που πρόλαβε να φωνάξει, «την απόχηηηη»! Τελικά βάζουν προσεκτικά το θαλάσσιο «τέρας» στην απόχη και το ανεβάζουν στη βάρκα με δυσκολία, αφού από τη μία ήταν βαρύ, και από την άλλη το νερό που έφτυνε τους έκανε μούσκεμα.

Διαβάστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.