Διαφορα

Η αιτία θανάτου που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον καρκίνο

Διπλάσιοι άνθρωποι, σε σχέση με όσους εκτιμάτο έως τώρα, πεθαίνουν από σήψη στον κόσμο, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Εκτιμάται πλέον ότι κάθε χρόνο περίπου ένας στους πέντε θανάτους παγκοσμίως σχετίζεται με τη σήψη και πολλοί από αυτούς αφορούν παιδιά σε φτωχές χώρες.

Οι ερευνητές των Ιατρικών Σχολών του Πίτσμπουργκ και της Ουάσιγκτον, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Κριστίνα Ρουντ, που ανέλυσαν στοιχεία για 195 χώρες και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», υπολόγισαν 48,9 εκατομμύρια ετήσιες περιπτώσεις σήψης παγκοσμίως και 11 εκατομμύρια θανάτους εξαιτίας της σήψης, περίπου το 20% των συνολικών θανάτων. Οι θάνατοι από σήψη είναι περισσότεροι από τους θανάτους λόγω καρκίνου (9,6 εκατομμύρια το 2018 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας).

Οι προηγούμενες εκτιμήσεις για 19 εκατομμύρια περιστατικά σήψης και πέντε εκατομμύρια θανάτους ετησίως βασίζονταν κυρίως σε στοιχεία από τις ανεπτυγμένες χώρες και υποεκτιμούσαν το μέγεθος του προβλήματος στις υπόλοιπες.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.