Διαφορα

Δεκάδες περιστατικά δηλητηριάσεων από άγρια μανιτάρια

Δεκάδες περιστατικά δηλητηριάσεων από άγρια μανιτάρια καταγράφονται κάθε χρόνο στη χώρα μας.

Λόγω της άγνοιας του πληθυσμού και της αδυναμίας διάκρισης μεταξύ εδωδίμων και δηλητηριωδών, αφού η διάκριση αυτή είναι πρακτικά αδύνατη χωρίς τις ειδικές μεθόδους ταυτοποίησης.

Περί τα 89 περιστατικά σοβαρών δηλητηριάσεων έχουν καταγραφεί σε όλη τη χώρα τους τελευταίους μήνες, ενώ σύμφωνα με τεκμηριωμένη πληροφόρηση του Κέντρου Δηλητηριάσεων, στην Ελλάδα φύονται περίπου 2.000 είδη μανιταριών (muscaria και phalloides), που προκαλούν δηλητηρίαση με διαφορετικό χρόνο έναρξης των συμπτωμάτων μετά το γεύμα.

Ενημερώνεται το κοινό και ιδιαίτερα οι ομάδες πληθυσμού που ζουν εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων για την απόλυτη αποφυγή κατανάλωσης άγριων (και μόνο) μανιταριών, επισημαίνοντας ότι αν υπάρχουν συμπτώματα συμβατά με δηλητηρίαση απαιτείται άμεση επικοινωνία με το Κέντρο Δηλητηριάσεων. 

                                        

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΙΑΚΩΤΟΥ

 

(Δελτίο Τύπου)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.