Διαφορα

ΚΤΕΛ Αρκαδίας: Στα Τρίκαλα Κορινθίας & στην Ι. Μ. Αγίου Βλασίου

Στα Τρίκαλα Κορινθίας & στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου με την Arcadian Tours.

Από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού Arcadian Tours της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε. γίνετε γνωστό και ανακοινώνεται, οτι έχει προγραμματιστεί νέα μονοήμερη εκδρομή στα Τρίκαλα Κορινθίας και την Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου για την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020.  

-Το Πρόγραμμα έχει ως εξής:

Την Κυριακή 9/2/2020 θα γίνει η αναχώρηση στις 07:00 το πρωί από την Πλατεία Κολοκοτρώνη Τρίπολης και μέσω της Ε.Ο. Τρίπολης - Κορίνθου φτάνουμε στον Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου στα Τρίκαλα Κορινθίας, όπου θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία.

-Λίγα λόγια για την περιοχή:

Επάνω στην καταπράσινη Βορειοανατολική πλευρά της Ζήρειας και σε υψόμετρο1.400 μ. προβάλλει η ιστορική Μονή του Αγίου Βλασίου. Το μοναστηράκι αυτό, που απέχει δύο χιλιόμετρα από το Συνοικισμό των Άνω Τρικάλων έχει ιστορία αρκετών αιώνων. Παραδόσεις και θρύλοι αναφέρουν ότι η εικόνα του Αγίου βρέθηκε σε μια μεγάλη σπηλιά, απλησίαστη στον άνθρωπο, στην οποία μόνον αγριοπούλια κι άγρια ζώα μπορούσαν να πάνε κοντά της.

Ήταν μια πλάκα φορητή και πάνω της είχε τη μορφή του και ο άνθρωπος που την ανακάλυψε ήρθε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η  Ι. Μονή του Αγίου κι έχτισε ένα Ναϋδριο. 

Μετά το προσκύνημά μας θα αναχωρήσουμε για τα Τρίκαλα Κορινθίας. Πρόκειται για έναν χειμερινό προορισμό που τα έχει όλα. Με φύση υπέροχη, μυθολογική αύρα και σύντομες διαδρομές γεμάτες εικόνες, πότε με φόντο τη Ζήρια, τον Χελμό και τον Ολίγυρτο, πότε με τον ονειρικό Κάμπο του Φενεού, με κρεατοφαγία επιπέδου και καλή τουριστική υποδομή, τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι «ότι πρέπει» για low profile χειμωνιάτικα σαββατοκύριακα – αλλά ακόμη και για μονοήμερη. Αφού καθίσουμε για καφέ και φαγητό θα αναχωρήσουμε για να επιστρέψουμε στην Τρίπολη.

-Η Τιμή συμμετοχής είναι στα 15 € και Περιλαμβάνει:

1. Την μετακίνηση με το λεωφορείο Τρίπολη – Τρίκαλα Κορινθίας – Ιερά Μονή

Αγίου Βλασίου – Τρίπολη.

Σημείωση: 

Έχουν προγραμματιστεί και κρατούνται θέσεις από την Arcadian tours της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε για (3) εκδρομικές δράσεις τον μήνα Φεβρουάριο του 2020. 

Η 1η για την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στον Εορτασμό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα με τιμή εισιτηρίου 5 €. 

Η 2η για την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 στην Ιερά Μονή Παναγίας Κερνίτσης στην Βυτίνα, για την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας με τιμή εισιτηρίου 8 €.

Και η 3η για την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 με την 1ήμερη Εκδρομή στα Καλάβρυτα (Περιήγηση με τον Οδοντωτό) και τις Ιερές Μονές Μεγάλου Σπηλαίου και Αγίας Λαύρας με τιμή εισιτηρίου στα 25 €.

 

Για περισσότερες Πληροφορίες επικοινωνήστε στα Τηλ.: 2710-223 614 / 2710 -222 560 

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.