Διαφορα

Πλωτά φράγματα στο Αιγαίο για αναχαίτιση ροών

Δρομολογείται η δημιουργία φράγματος ανάσχεσης αυξημένων ροών προσφύγων και μεταναστών στη θάλασσα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την ενεργό συμμετοχή του Στρατού στην αποτροπή των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο.

Μάλιστα, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για έκτακτες καταστάσεις και σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δρομολογείται η δημιουργία φράγματος ανάσχεσης αυξημένων ροών προσφύγων στη θάλασσα.

Είναι ενδεικτικό ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την προμήθεια πλωτού προστατευτικού συστήματος (ΠΠΣ), το οποίο, όπως αναφέρεται σε πρόσκληση ενδιαφέροντος προς εταιρείες, «θα περιορίσει και κατά περίπτωση θα αναστείλει την πρόθεση εισροών στον εθνικό χώρο, με σκοπό την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης μεταναστευτικής / προσφυγικής ροής, εξαιτίας της αδήριτης και επείγουσας ανάγκης ανάσχεσης των αυξημένων προσφυγικών ροών».

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.