Διαφορα

ΚΑΡΑΘΩΝΑ: Μας την "έπεσαν" οι εξωγήινοι; (PHOTOS)

Μήπως κάποιος έκανε μια πετυχημένη πλάκα;

 

 

Εντύπωση προκαλεί η ανακάλυψη χθες στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο ενός άρτια σχεδιασμένου "αγρογλυφικού", πάνω στην άμμο πολύ κοντά στον αιγιαλό.

 

Μπορεί να μην πρόκειται για κάποιο περίτεχνο σχέδιο, όπως αυτά που κατά καιρούς ανακαλύπτονται σε αγρούς σε χώρες του εξωτερικού αλλά είναι πραγματικά εντυπωσιακό και προκαλεί την απορία πως και με ποιόν τρόπο κάποιοι, κατάφεραν να σχεδιάσουν με τόση ακρίβεια τους ομόκεντρους κύκλους στην άμμο, καθώς κοντά δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του. 

 

 

Μπορεί η λέξη "αγρογλυφικά" στην συγκεκριμένη περίπτωση να μην είναι δόκιμη και να μας φέρνει στο νου τα σχέδια στους αγρούς, που πολλοί πιστεύουν πως είναι έργα εξωγήινων, αλλά από χθες που έγινε γνωστό το περιστατικό, μία είναι η φράση που κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα στην πόλη του Ναυπλίου ..."μας την έπεσαν οι εξωγήινοι".

 

Με πέντε λέξεις αγρογλυφικά ορίζονται τα μυστήρια περίτεχνα αποτυπώματα σε αγρούς. Ανήκουν στα μυστήρια φαινόμενα γιατί εμφανίζονται ξαφνικά και θεωρούνται εξωγήινης προέλευσης. Βέβαια, πολλές φορές έχουν παρατηρηθεί και σε διαφορετικές μορφολογίες εδάφους, όπως σε χιονισμένες πεδινές εκτάσεις, ερήμους αλλά και βραχώδεις περιοχές.

 

Η αγγλική λέξη crop circles σημαίνει ''κύκλοι σε καλλιέργειες'', προέρχεται από τη δεκαετία του '70, τότε που τα αγρογλυφικά εμφανίζονταν μόνο σαν απλοί κύκλοι και οι αγρότες πίστευαν ότι πρόκειται για προσγειώσεις ιπτάμενων δίσκων.

 

Πάντως αυτός ή αυτοί που σκέφθηκαν και υλοποίησαν το σχέδιο, πέτυχαν να εξάψουν την φαντασία των θαμώνων της παραλίας.

 

ΠΗΓΗ: argolikeseidhseis.gr

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.