Διαφορα

Ανησυχία για το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Αυτό είναι το σχέδιο σε περίπτωση έκρηξης...

Εγκρίθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, η πρώτη Έκδοση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών σε περίπτωση που “ξυπνήσει” το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Η κωδική ονομασία του σχεδίου είναι «ΤΑΛΩΣ» και εφαρμόζεται στο πλαίσιο της εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας «Ξενοκράτης».

Ο σκοπός του συγκεκριμένου Γενικού Σχεδίου, το οποίο θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη, είναι η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων Φορέων σε Κεντρικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο της Σαντορίνης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση Ηφαιστειακής Δραστηριότητας και την άμεση διαχείριση των συνεπειών της, δράσεις που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας.

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.