Διαφορα

Νέος ΚΟΚ με ποινές για τον οδηγό, όχι για το όχημα

Σε ένα μήνα το ψηφιακό δίπλωμα.

Στο νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και το ψηφιακό δίπλωμα αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Σερρών, Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής, μιλώντας στο Mega.

Για το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε: «Πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα όπου θα τιμωρούμε τον οδηγό και όχι το όχημα. Μιλάμε για αυστηροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκεί που χρειάζεται και όχι παντού». Επισήμανε όμως ότι υπάρχει και ένα ζήτημα εφαρμογής, γιατί πολλές φορές αυστηροί Κώδικες Οδικής Κυκλοφορίας που δεν έχουν σχέση με τη λογική, στην ουσία δεν εφαρμόζονται.

«Χρειαζόμαστε λοιπόν αυτή τη στιγμή σε μερικά παραπτώματα, που είναι απαράδεκτα και δημιουργούν ζητήματα στην οδική ασφάλεια, να είμαστε αυστηροί και να το εφαρμόσουμε και σε άλλες περιπτώσεις να μειώσουμε τα πρόστιμα» εξήγησε και προανήγγειλε ότι εξετάζει την επαναφορά ενός point system, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.