Διαφορα

Τρίπολη: Όσα παίρνει ο άνεμος... κι η ανευθυνότητα! (video, photos)

Μπορεί ο κόσμος της Τρίπολης να συμμορφώθηκε με την "απαγόρευση κυκλοφορίας", σίγουρα όμως έχει πολύ δρόμο μπροστά του για συμμόρφωση με τη δημόσια καθαριότητα... Ή -στην εποχή της πανδημίας- την υπευθυνότητα!

Από την ημέρα που άρχισε να "σοβαρεύει" η επιδημία του κορωνοϊού και στη χώρα μας, ο κόσμος άρχισε να αγοράζει σωρηδόν αντισηπτικά, μάσκες και γάντια μιας χρήσης...

Ύστερα, η επιδημία έγινε πανδημία... Κι η πανδημία "έφερε" απαγόρευση κυκλοφορίας -έστω και μερική σε κάποιες περιπτώσεις. Μαζί της έφερε φόβο, "αποστάσεις", ωχαδερφισμό, "ξερολίαση" και, σίγουρα, διαχώρισε τους ανθρώπους σε δύο ξεκάθαρες κατηγορίες: τους υπεύθυνους και τους ανεύθυνους!

Υπάρχουν, λοιπόν, οι συμπολίτες μας, οι οποίοι τηρούν ευλαβικά τις οδηγίες των ειδικών και προστατεύουν αποτελεσματικά τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους!

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι, οι οποίοι δε λένε να συμμορφωθούν με τίποτα! Ούτε με την κοινή λογική, ούτε με τις εκκλήσεις και τις προτροπές των ειδικών, να μην πετάμε τα γάντια και τις μάσκες σε μπλε κάδους ή στον δρόμο (για αυτονόητους λόγους), ούτε καν με την έκκληση του δημάρχου Τρίπολης, να είμαστε προσεκτικοί με την ποσότητα σκουπιδιών, που παράγει το κάθε σπίτι αυτή την περίοδο....

Εδώ, κύριε Τζιούμη μου, δε δίνουν σημασία για το πού πετάνε γάντια και μάσκες!!!!! Δε δίνουν σημασία, στο ότι ο νέος κορωνοϊός επιζεί έως 3 ημέρες επάνω σε επιφάνειες! Δε δίνουν σημασία, στο ότι μεταφέρεται έως και 3 μέτρα από τον αέρα! Κοινώς, δε δίνουν σημασία, στο ότι ΑΝ είναι μολυσμένο το γάντι τους ή μάσκα τους, ΕΠΙΜΟΛΥΝΟΥΝ τον χώρο μας! Γιατί αυτό είναι η Τρίπολη: ο χώρος μας!

Για τη διατήρηση δε της καθαριότητας σε δημόσιους χώρους ... Προφανώς, άγνωστες έννοιες για τους υπεύθυνους των εικόνων, που καταγράψαμε δηλώνοντας "Μετακίνηση 6" σήμερα, Σάββατο 28 Μαρτίου, σε κάποιους από τους δρόμους της Τρίπολης... Αλήθεια, ξεχάσαμε κιόλας τις εικόνες του 2014 - 2015, όταν "συζούσαμε" σχεδόν αγκαλιά με τα σκουπίδια στην Τρίπολη;

Ρεσιτάλ ανευθυνότητας ακόμα και τώρα...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.