Διαφορα

Μέτρα για τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας

Τα μέτρα που θα ληφθούν για τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Το ότι τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα ισχύουν και το Πάσχα είναι σαφές. Το ξεκαθάρισαν την Δευτέρα ο Στέλιος Πέτσας και ο Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι "δεν θα πάμε στα χωριά μας". Και οι δύο υπογράμμισαν επίσης ότι "φέτος οι πιστοί δεν θα πάνε στις Εκκλησίες για τις καθιερωμένες λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας".

Αυτό, όμως, που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρισθεί είναι, αν θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα. Την Τετάρτη (αύριο) συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ενώ με επιστολή του προς τη Νίκη Κεραμέως από την προηγούμενη εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει ζητήσει τις άγιες μέρες του Πάσχα λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών, με ελάχιστα άτομα μέσα και μετάδοση των λειτουργιών μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου, αλλά και livestreaming, καθώς πολλοί ναοί έχουν πλέον αυτή τη δυνατότητα.

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.