Διαφορα

Κορωνοϊός: Πώς μπορείτε να ακυρώσετε το πρόστιμο των 150€

Στην ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επισημαίνονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται, πόσο χρόνο έχουν στην διάθεσή τους οι παραβάτες να τα εξοφλήσουν αλλά και με ποιο τρόπο μπορούν να καταθέσουν εγγράφως τις ενστάσεις τους.

Το αντίτιμο του προστίμου μπορεί να καταβληθεί εντός 15 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου, μέσω ηλεκτρονικού παραβόλου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που εκδίδεται είτε απευθείας από την ιστοσελίδα gsis.gr/e-paravolo (Φορέας Ελληνικό Δημόσιο ή αρμόδιος φορέας επιβολής προστίμου), είτε από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), ή τις Τράπεζες ή τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ.

Ο παραβάτης είχε δικαίωμα εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης να υποβάλει τις έγγραφες αντιρρήσεις του στον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ή της Αρχής μόνο διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ειδικότερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναγράφεται υποχρεωτικά στο έντυπο της Πράξης Επιβολής Προστίμου.

Ειδικότερα όπως αναγράφεται: "Εντός προθεσμίας 5 ημερών από την επίδοση της Πράξης Επιβολής Προστίμου, ο ελεγχόμενος δύναται να υποβάλει τις αντιρρήσεις του στον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ή της Αρχής στην οποία ανήκει το όργανο το οποίο διαπίστωσε την παράβαση. Η υποβολή αντιρρήσεων πραγματοποιείται μόνον ηλεκτρονικά στη σχετική διεύθυνση που αναγράφεται υποχρεωτικά στο έντυπο της Πράξης Επιβολής Προστίμου. Η απόφαση με την οποία εξετάζονται οι αντιρρήσεις πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένη με αναφορά σε συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία. Αν οι προβληθείσες αντιρρήσεις απορριφθούν, επικυρώνεται το διοικητικό πρόστιμο από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ή Αρχής".

Διαβάστε τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.