Διαφορα

winamp wmp real qt

"Μαραθώνιος"... δημιουργικότητας!

Σε έναν «μαραθώνιο» δημιουργικότητας θα συμμετέχουν φοιτητές και νέοι επιχειρηματίες που θα δημιουργήσουν την start up τους εν πλω: Για τέσσερις μέρες θα αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, ταξιδεύοντας στο Αιγαίο. 

 

 

Πρόκειται για το CruiseInn, μια κρουαζιέρα νεανικής επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από το "ThinkBiz", τον πρώτο επίσημο φοιτητικό σύλλογο επιχειρηματικότητας με έδρα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και την "Celestyal Cruise". 

 

"Μέσα από την διασκεδαστική εμπειρία που θα προσφέρει το ταξίδι στο Αιγαίο Πέλαγος και τα ελληνικά νησιά, στοχεύουμε να παράσχουμε τα εργαλεία, τους ανθρώπους, την καθοδήγηση και τα χρηματικά έπαθλα που θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να μετατρέψουν μία επιχειρηματική ιδέα σε μία βιώσιμη start up" εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η επικεφαλής του "Think Biz", Λένια Μιλτιάδους.

 

Συγκεκριμένα, το Celestyal Olympia μετατρέπεται σε πλοίο …της δημιουργικότητας, στις 16-20 Μαΐου, και για δεύτερη φορά στις 17-21 Οκτωβρίου. Ξεκινώντας από το λιμάνι του Πειραιά, θα ταξιδέψει σε Μύκονο, Κουσάντασι, Πάτμο, Ρόδο, Ηράκλειο και Σαντορίνη. Κάθε μία από τις δύο κρουαζιέρες θα φιλοξενήσει 30 συμμετέχοντες και θα έχει ξεχωριστή θεματική.

 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης κρουαζιέρας, οι συμμετέχοντες θα εργαστούν για την ανάπτυξη ιδεών που αφορούν τους τομείς του τουρισμού και πολιτισμού, ενώ κατά τη δεύτερη θα εστιάσουν στους τομείς τροφίμων, ποτών, γαστρονομίας. 

 

"Θεωρούμε ότι η δημιουργία νέων επιχειρήσεων με χαρακτηριστικά καινοτομίας και τεχνολογίας μπορεί να αποτελέσει ένα μοντέλο διεξόδου από την οικονομική κρίση για τους φοιτητές, τους απόφοιτους και τους νέους επαγγελματίες της χώρας μας, κοινό στο οποίο απευθύνεται ο διαγωνισμός. Ελπίζουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στη δημιουργία της επόμενης επιτυχημένης startup σε αυτούς τους τομείς" δήλωσε η κ. Μιλτιάδους.

 

Ήδη, όσοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής στο getcruiseinn.com για την κρουαζιέρα στον τομέα του τουρισμού και πολιτισμού, ενώ για τον τομέα της γαστρονομίας, οι αιτήσεις θα ανοίξουν στο τέλος Μαΐου.

 

Όπως υπογραμμίζει η επικεφαλής του "Think Biz", οι 30 συμμετέχοντες θα επιλεγούν έπειτα από διαδικασία αξιολόγησης και "εάν κάποιος επιλεγεί, θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την επιχειρηματική του ιδέα για να πείσει άλλους συμμετέχοντες να γίνουν μέλος της ομάδας του και να εργαστούν για τέσσερις ημέρες πάνω σε αυτή". 

 

"Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, ειδικοί από όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας θα καθοδηγήσουν τον εμπνευστή της ιδέας και την ομάδα του στην κατάρτιση του επιχειρηματικού μοντέλου και στην ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου του προϊόντος", επισημαίνει.

 

Σε κάθε προορισμό, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν και να αλληλεπιδράσουν με τα τοπικά οικοσυστήματα καινοτομίας, αλλά και να επικοινωνήσουν με τους ντόπιους της κάθε περιοχής για να συζητήσουν την ιδέα τους.

 

Στο τέλος της κρουαζιέρας θα αναδειχθούν τρεις νικητές που θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 3.500 ευρώ από την Celestyal Cruises, καθώς και άλλα βραβεία.

 

 

Το CruiseInn 2016 διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής και του Blue Growth.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.