Διαφορα

Αντισηπτικό: Περίπτωση ανάφλεξης αν παραμείνει στο αυτοκίνητο (video)

Επειδή περιέχει εύφλεκτα υλικά, μπορεί να γίνει επικίνδυνο, αν συνδυαστεί με υψηλές θερμοκρασίες, όπως αυτές που επικρατούν σε ένα αυτοκίνητο τους θερινούς μήνες.

Στο θέμα αναφέρεται ο κ. Μιχάλης Χάλαρης, αντιπρόεδρος Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ., Δρ Χημικός, Καθηγητής Ανάλυσης & Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών, σε άρθρο του στο astinomiko.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Χάλαρη "τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει μία συζήτηση, κυρίως στα social media των ΗΠΑ η οποία μεταφέρθηκε και στην Ελλάδα, σχετική με τον κίνδυνο ανάφλεξης ή και έκρηξης των συσκευασιών που περιέχουν αντισηπτικά χεριών για την καταπολέμηση του COVID-19 εάν παραμείνουν εντός αυτοκινήτου τους θερινούς μήνες.

Το βασικό συστατικό, που περιέχουν τα αντισηπτικά, σε ποσοστά άνω του 60% είναι η αιθυλική αλκοόλη ή η ισοπροπυλική αλκοόλη που είναι εύφλεκτες ουσίες", σημειώνει ο κ. Χάλαρης.

"Εξετάζοντας αρχικά δύο από τις φυσικοχημικές ιδιότητές τους. το σημείο ανάφλεξης και το σημείο αυτανάφλεξης σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται κάποιες χρονικές περιόδους της μέρας εντός ενός αυτοκινήτου τους μήνες του καλοκαιριού με υψηλές θερμοκρασίες που είναι περίπου 65-70 βαθμούς Κελσίου το μόνο σίγουρο είναι ότι για να αναφλεγούν ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες περιβάλλοντος θα χρειαστεί να έλθουν σε επαφή με γυμνή φλόγα ή σπινθήρα για να υπάρξει ανάφλεξη και δεν γίνεται να αναφλεχθούν αυθόρμητα, χωρίς την παρουσία εξωτερικής πηγής θερμότητας",προσθέτει.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε το σχετικό βίντεο

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.