Διαφορα

Οι Έλληνες αύξησαν τις καταθέσεις τους εν μέσω κορωνοϊού

Η καραντίνα αυξάνει τις καταθέσεις...

Όπως προκύπτει τόσο από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και της ΕΚΤ, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών κατά το δίμηνο των έκτακτων μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας εξαιτίας της πανδημίας, αυξήθηκαν σημαντικά.

Στην Ελλάδα η αύξηση των καταθέσεων το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου άγγιξε τα 3 δισ. ευρώ (2,9226 δισ. ευρώ).

Η "παράπλευρη" αυτή θετική συνέπεια - για τις τράπεζες αλλά και το σύνολο της οικονομίας - του κορωνοϊού έχει επισημανθεί τόσο από τον επικεφαλής οικονομολόγο της ΕΚΤ Philip Lane, όσο και από το διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος δείχνουν ότι τον Απρίλιο οι καταθέσεις από επιχειρήσεις και νοικοκυριά αυξήθηκαν κατά 1,584 δισ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 1,341 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Αποτέλεσμα ήταν ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής να αυξηθεί σε 7,1% από 6,5% τον προηγούμενο μήνα.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.