Διαφορα

Δωρεάν είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους

Δωρεάν θα είναι αυτήν την Δευτέρα 18 Απριλίου, η είσοδος σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας.

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στα μουσεία που ανήκουν στο δημόσιο σύμφωνα με την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β' 1945 της 15/6/2012) όπως αυτή έχει δημοσιευθεί και τροποποιηθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

 

Για τα υπόλοιπα μουσεία, καλό είναι πρώτα να επικοινωνήσετε μαζί τους για να επιβεβαιώσετε αν συμμετέχουν αυτήν την ημέρα στην ελεύθερη είσοδο των επισκεπτών τους καθώς νομικά δε δεσμεύονται.


Ο λόγος της ελευθέρας εισόδου είναι ότι η 18η Απριλίου είναι η Διεθνής Ημέρα Μνημείων, μέρα που έχει οριστεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (International Council of Monuments and Sites). Η επέτειος αυτή αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.


Το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών ICOMOS, που εδρεύει στο Παρίσι, είναι ένας διεθνή, μη κυβερνητικός οργανισμός, τεχνικός σύμβουλος της UNESCO για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Έχει ως μέλη του ειδικούς επιστήμονες από όλο τον κόσμο και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και στις 5 ηπείρους.

 

Το Ελληνικό Τμήμα του ICOMOS οργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις με την ευκαιρία της παραπάνω επετείου. Στα πλαίσια των παραπάνω εκδηλώσεων, το Ελληνικό ICOMOS έχει προτείνει δράσεις για την καθιέρωση της ημέρας αυτής, ως ημέρα ελεύθερης εισόδου στα μνημεία, τη δημοσιοποίηση κάθε χρόνο την ημέρα αυτή καταλόγου των αγαθών της πολιτιστικής κληρονομιάς που απειλούνται, την ευαισθητοποίηση των νέων στο θέμα της προστασίας και διατήρησης των μνημείων.
 

ΠΗΓΗ:argolikeseidhseis.gr

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.