Διαφορα

"Εφυγε" ο Αρκάς καθηγητής Λυκούργος Λιαρόπουλος

Γεννήθηκε το 1944 στη Βυτίνα και ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Δράση και το Ποτάμι.

Έφυγε από τη ζωή ο Λυκούργος Λιαρόπουλος, καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών με τη ΔΡΑΣΗ 2012 και το ΠΟΤΑΜΙ 2015.

Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος είχε τοποθετηθεί με απόφαση του Βασίλη Κικίλια στον ΟΟΣΑ προκειμένου να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, είχε γεννηθεί το 1944, στη Βυτίνα Αρκαδίας. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στις ΗΠΑ 1963-1974, B.Α. Hamilton College, PhD Michigan State University. Δίδαξε Οικονομικά και Οργάνωση της Υγείας, στο Τμήμα Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, 1987-2011.

Ήταν εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στην Επιτροπή Υγείας του ΟΟΣΑ από το 1994. Ιδρυτής του Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας το 1995.

Υπήρξε, επίσης, υποδιοικητής του ΙΚΑ 1984-87, Ιδρυτικός Πρόεδρος-Γεν. Διευθυντής του Α’ ΠεΣΥΠ Αττικής 2000-2003, Εκπρόσωπος του Υπ. Υγείας στην Επιτροπή Υγείας του ΟΟΣΑ 1994-2014.

Είχε γράψει δύο Πανεπιστημιακά Συγγράμματα και δέκα βιβλία ενώ ήταν τακτικός αρθρογράφος στον Τύπο. Τελευταία του Βιβλία «Η Σιωπή των Θυμάτων: 70 Χρόνια Ψέματα», Εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 2016 και “US Health: A Failed System”, Stergiou Limited, Publishers. 2016.

«Οι επτά πληγές της Ελληνικής Κοινωνίας» ένα από τα τελευταία του βιβλία είναι μία διεισδυτική ματιά στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και της πολιτικής πραγματικότητας.  Τα άρθρα του βιβλίου εξετάζουν την προβληματική λειτουργία της Ελλάδας σε επτά βασικούς τομείς: τη δυσλειτουργική δημοκρατία, τους θεσμούς, την δικαιοσύνη και ασφάλεια, την κοινωνική δικαιοσύνη, το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική συνοχή, την παιδεία και τον πολιτισμό και τέλος, το γενικότερο ηθικό και οικονομικό υπόδειγμα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.