Διαφορα

Το πρώτο αποτύπωμα του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία

Πού εκτιμάται ότι θα φτάσει η ύφεση και η απώλεια τζίρου των επιχειρήσεων.

Η Grant Thornton προχώρησε στην εκπόνηση εμπεριστατωμένης μελέτης, η οποία φέρει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, το κύρος και την αξιοπιστία της εταιρείας και επιχειρεί να παρουσιάσει την πρώτη αποτίμηση των επιδράσεων της πανδημίας και των συνακόλουθων και να εκτιμήσει το μέγεθος της υφεσιακής πορείας, που θα ακολουθήσει συνολικά η ελληνική οικονομία, αλλά και οι επιμέρους κλάδοι του ελληνικού επιχειρείν.

H ελληνική οικονομία, παρά τη θετική πορεία που κατέγραψε την τελευταία 3ετία και το momentum της «μεγάλης επιστροφής», που ετοιμαζόταν να εξαργυρώσει, αναμένεται να εισέλθει ξανά σε υφεσιακή τροχιά με το ΑΕΠ να εκτιμάται, πως θα καταγράψει πτώση έως και 16 δισ. €. Στην περίπτωση δε αυτή, οι επιπτώσεις του COVID-19 θα επηρεάσουν το ΑΕΠ κατά 8,5%, ενώ σύμφωνα με τη μελέτη της Grant Thornton η οικονομία το 2021 εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2017, έχοντας απωλέσει τον πλούτο που δημιουργήθηκε την τελευταία 3ετία.

Το ύψος του ΑΕΠ της χώρας εκτιμάται να ανέλθει περίπου στα 172 δισ. € το 2020 ως απόρροια των σχετικών επιδράσεων που θα επέλθουν στον κύκλο εργασιών των κλάδων της οικονομίας λόγω του COVID-19, του ύψους των αντισταθμιστικών μέτρων και της αύξησης των δημοσίων δαπανών με σκοπό τη στήριξη των κλάδων της οικονομίας που πλήττονται.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.