Διαφορα

winamp wmp real qt

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί σε Μεσσηνία και Κορινθία

Ανακοινώσεις της Περιφέρειας.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας - ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι:

- Την Τρίτη 14-7-2020 γίνονται δολωματικοί ψεκασμοί στις παρακάτω Δημοτικές & Τοπικές κοινότητες.

- Συνεχίζεται ο δολωματικός ψεκασμός στις Τ.Κ. Μουριατάδας και Ραχών της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, στις Τ.Κ. Καμαρίου, Κοπανακίου και Πολυθέας-Μοναστηρίου της Δ.Ε. Αετού  του Δήμου Τριφυλίας και στην Τ.Κ. Κόκλας-Μάλθης της Δ.Ε. Οιχαλίας του Δήμου Οιχαλίας.

Ξεκινάει ο δολωματικός ψεκασμός :

-Στις Τ.Κ. Αγριλιάς και Αετού της Δ.Ε. Αετού  του Δήμου Τριφυλίας.

Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να παρακολουθούν τους ψεκασμούς στους ελαιώνες τους και όσοι έχουν κτήματα περιφραγμένα να τα ανοίξουν.

Επίσης, η Δ/νση Αγροτικής Oικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας  Κορινθίας, γνωστοποιεί στους  ελαιοκαλλιεργητές ότι από:

Την Τρίτη 14/7/2020 στην Κοινότητα Στιμάγκας του Δήμου Βέλου-Βόχας θα πραγματοποιηθούν δολωματικοί ψεκασμοί από εδάφους για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς. (Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών ο ψεκασμός θα αναβάλλεται για την επόμενη ημέρα).

Παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές ελιάς να σημάνουν τους ελαιώνες τους για αποφυγή του ψεκασμού τους και οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τα μελίσσια τους.

Οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να φροντίσουν έτσι ώστε τα ελαιοτεμάχιά τους να είναι περιποιημένα και προσβάσιμα γιατί τα ξερά χορτάρια είναι πάρα πολλά λόγω των βροχοπτώσεων των προηγούμενων μηνών. Εάν δεν είναι, τότε θα είναι αδύνατη η προσέγγισή τους από τα συνεργεία των ψεκαστών της Δακοκτονίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ψεκασμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν από: 

• Τον Επόπτη Δακοκτονίας:  Καλαντζή Ιωάννη, τηλ. 2741363337

• Τον Εργολάβο Δακοκτονίας: Αλεβίζο Αθανάσιο, κιν. 6944545070

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.