Διαφορα

Φθινοπωρινό επίδομα σε 400.000 εργαζομένους

Ποιους αφορά και πώς θα καθοριστεί το τελικό ποσό.

Εξτρα οικονομική ενίσχυση σε έως 400.000 εργαζομένους του τουρισμού και του επισιτισμού σχεδιάζει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Realnews, να δώσει η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να στηρίξει περαιτέρω τον ευρύτερο κλάδο, που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Το ύψος της ενίσχυσης δεν έχει «κλειδώσει», ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «R», δεν θα είναι χαμηλότερο από τα 534 ευρώ που δίδονται ως ειδική αποζημίωση. Καταβάλλεται προσπάθεια να κινηθεί σε όσο το δυνατόν υψηλότερα επίπεδα, προκειμένου να δώσει μια δυνατή ανάσα ρευστότητας στους εργαζομένους που πλήττονται.

Η οικονομική ανάσα στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους του κλάδου θα αφορά όσους δεν επαναπροσελήφθησαν ή προσελήφθησαν και οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν αποφάσισαν να κατεβάσουν ρολά, ανεξάρτητα από το αν κάνουν χρήση της αναστολής σύμβασης εργασίας και λαμβάνουν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ μηνιαίως.

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.