Διαφορα

Τι αλλάζει στη διαδικασία πρόσληψης μέσω ΟΑΕΔ

Πότε έρχονται τα νέα προγράμματα.

Ο ΟΑΕΔ ξεκινά το πρόγραμμα της Επιταγής Επανένταξης που επιχορηγεί για 12 μήνες εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους με «επιταγές επανένταξης» σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Αυτό που αλλάζει είναι οτι ενώ σε παλαιότερα προγράμματα ΟΑΕΔ οι ωφελούμενες επιχειρήσεις ειχαν την δυνατότητα να προσέλθουν με δικό τους άνεργο προτεινόμενο και να τον εντάξουν σε πρόγραμμα ΟΑΕΔ, τώρα αυτό – τουλάχιστον για την ώρα – δεν θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, καθώς θα είναι υποχρεωμένες οι επιχειρήσεις να επιλέξουν από τους ανέργους που θα τους προτείνει ο ΟΑΕΔ στον οποίον ανήκουν.

Η διαδικασία είναι η εξής: Μετά την καταγραφή του κλειδάριθμου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ηλεκτρονικά, η επιχείρηση καταθέτει αίτηση ηλεκτρονική για το πρόγραμμα που την ενδιαφέρει καθώς και για τον αριθμό θέσεων  εργασίας που προσφέρει. Στη συνέχεια ο ΟΑΕΔ θα προτείνει 5 άνεργους με το προφίλ επιλογής της επιχείρησης και η επιλογή θα γίνει με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει η επιχείρηση ( συνάντηση, τηλεφωνική επικοινωνία κλπ)

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.